De weg naar warmte….
Het behandelcentrum, Centrum Hyperthermie, is in 2007 ontstaan uit het initiatief van Stichting Hyperthermie. Stichting Hyperthermie (en het behandelcentrum) hebben als doel; onderzoek naar- en behandeling met hyperthermie te bevorderen.
Ondanks tientallen jaren onderzoek en wetenschappelijk bewijs, worden klinische hyperthermie behandelingen maar weinig toegepast in Nederland. Daarentegen wordt hyperthermie in steeds meer andere landen omarmd als pilaar binnen de oncologie.
Als aanvulling op chemo– en of radiotherapie kent hyperthermie, wereldwijd, een steeds grotere rol.
Het Centrum Hyperthermie staat voor een persoonlijke benadering binnen de oncologie, wij denken en adviseren actief mee met patiënten.

Missie

Het is de bedoeling van het Centrum Hyperthermie de Stichting om hyperthermie toegankelijk te maken voor een grotere groep mensen. De Stichting wil de politiek en de zorgverzekeraars / ziektekostenverzekeringen overtuigen van de noodzaak en rechtvaardigheid om hyperthermie te gaan vergoeden.

Hyperthermie

Bij een groot aantal typen kanker kan hyperthermie een wezenlijk onderdeel van de behandeling zijn.

Wanneer hyperthermie de enige vorm van behandeling is, zijn de resultaten tussen de 13 en 30 procent beter dan wanneer er geen enkele vorm van therapie wordt toegepast.

Lees verder over hyperthermie

Ervaringen

Een aantal patiënten heeft hun ervaringen met hyperthermie met ons gedeeld.

Op de volgende pagina hebben wij alle ervaringen gebundeld. Met het oog op de privacy van de betrokken patiënten vermelden wij  -naast de aard van hun ziekte- uitsluitend hun initialen.

Lees de ervaringen

Adres

Baron G.A. Tindalplein 91
1019TW Amsterdam
tel. 020-4192145
mob. 06-21236127