Over Ons

Het behandelcentrum, Centrum Hyperthermie, is in 2007 ontstaan uit het initiatief van Stichting Hyperthermie. Stichting Hyperthermie (en het behandelcentrum) hebben als doel; onderzoek naar- en behandeling met hyperthermie te bevorderen. Ondanks tientallen jaren onderzoek en wetenschappelijk bewijs, worden klinische hyperthermie behandelingen maar weinig toegepast in Nederland. Daarentegen wordt hyperthermie in steeds meer andere landen omarmd als pilaar binnen de oncologie. Als aanvulling op chemo– en of radiotherapie kent hyperthermie, wereldwijd, een steeds grotere rol. Het Centrum Hyperthermie staat voor een persoonlijke benadering binnen de oncologie, wij denken en adviseren actief mee met patiënten.

Het Centrum

In het Centrum Hyperthermie in Amsterdam is alles erop gericht om het de patiënt zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Tijdens de behandeling is in het centrum permanent een arts aanwezig. De behandelaar(s) blijven steeds in de buurt en vertellen de patiënten onder meer wanneer deze moet waarschuwen als er iets niet prettig aanvoelt. Zij kunnen dan zonodig meteen de apparatuur bijstellen. De temperatuur, bloeddruk en polsslag worden indien nodig gecontroleerd.

In het Centrum Hyperthermie beschikken wij over drie apparaten voor lokale hyperthemie behandelingen, namelijk een voor oppervlakkige, een voor middeldiepe en een voor diepe behandelingen. Tevens beschikken wij over een apparaat voor total body hyperthermie behandelingen.

De apparatuur heeft geen effect op anderen in de behandelruimte. Dus als de patiënt graag gezelschap bij zich heeft, is daar geen enkel bezwaar tegen.
In het centrum is er gelegenheid om zich na de behandeling op te frissen en te douchen.
Tevens is er een rolstoel aanwezig indien u slecht ter been bent.