Dikke darmkanker


Dikkedarmkanker ofwel ‘colorectaal carcinoma’ is één van de meest voorkomende soorten kanker. In 2022 was de incidentie (aantal nieuwe gevallen per jaar) volgens het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) 12.000.

dikkedarmkanker

In het Centrum Hyperthermie vormen patiënten met darmkanker de grootste groep patiënten (circa 55 patiënten in 2018). Bijna alle patiënten zijn in stadium III of IV, dus met uitzaaiingen op afstand (voornamelijk lever, buikholte en longen). Wij behandelen bij deze patiënten niet alleen de tumoren maar ook de uitzaaiingen, waarbij rekening wordt gehouden met het behandelschema van chemotherapie/immuuntherapie etc..

Bij een uitgezaaide dikkedarmkanker streven wij ernaar om de andere behandeling, zoals chemotherapie, te versterken en tevens het immuunsysteem te versterken waardoor een remissie zal ontstaan (groei van tumor/uitzaaiingen tot stilstand brengen) en zelfs het verkleinen van de tumoren.

In de voorbijgaande jaren bereikten wij dit doel bij meer van de helft van de patiënten en bij nog eens een kwart een zogenaamd ‘partieel response’. De behandelingen vinden plaats veelal met een diepe locoregionale hyperthermie, hetgeen niet belastend of pijnlijk is. Behandeling vindt plaats van buitenaf.

Links:

https://pdfs.semanticscholar.org/bbe1/f8ef12c17a8c4ecf6f610ac8a310da07d1d0.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10629627

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24393863

https://www.thegreenjournal.com/article/S0167-8140(21)06137-5/fulltext

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fonc.2020.590707/full

Ervaringen

Zo kwam ook het Centrum Hyperthermie voorbij. In die 2 a 3 weken van hele nare gesprekken was daar het gesprek met dr. Bachrach van Centrum Hyperthermie. Wat een verademing was dat. Eindelijk iets van hoop, vooruitzicht, geen prognose hoe lang ik nog zo leven enz. . Er is uitgebreid de tijd voor mij genomen om het allemaal zo goed mogelijk aan mij uit te leggen.

- M.S.

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.