Dikke darmkanker


Dikkedarmkanker ofwel ‘colorectaal carcinoma’ is één van de meest voorkomende soorten kanker. In 2022 was de incidentie (aantal nieuwe gevallen per jaar) volgens het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) 12.000.

dikkedarmkanker

In het Centrum Hyperthermie vormen patiënten met darmkanker de grootste groep patiënten (circa 55 patiënten in 2018). Bijna alle patiënten zijn in stadium III of IV, dus met uitzaaiingen op afstand (voornamelijk lever, buikholte en longen). Wij behandelen bij deze patiënten niet alleen de tumoren maar ook de uitzaaiingen, waarbij rekening wordt gehouden met het behandelschema van chemotherapie/immuuntherapie etc..

Bij een uitgezaaide dikkedarmkanker streven wij ernaar om de andere behandeling, zoals chemotherapie, te versterken en tevens het immuunsysteem te versterken waardoor een remissie zal ontstaan (groei van tumor/uitzaaiingen tot stilstand brengen) en zelfs het verkleinen van de tumoren.

In de voorbijgaande jaren bereikten wij dit doel bij meer van de helft van de patiënten en bij nog eens een kwart een zogenaamd ‘partieel response’. De behandelingen vinden plaats veelal met een diepe locoregionale hyperthermie, hetgeen niet belastend of pijnlijk is. Behandeling vindt plaats van buitenaf.

Links:

https://pdfs.semanticscholar.org/bbe1/f8ef12c17a8c4ecf6f610ac8a310da07d1d0.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10629627

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24393863

https://www.thegreenjournal.com/article/S0167-8140(21)06137-5/fulltext

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fonc.2020.590707/full

Ervaringen

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

I fell I’ll with brain cancer (glioblastoma) in 2019 and had a recurrence in 2021. The doctors gave me months to live but treating myself like an athlete where every percentage counts I managed to turn my Diagnose around with the help of Vitamin C and Hyperthermia at the Centrum Hyperthermia. I am now cancer free and highly recommend them. I couldn’t be more grateful for everything they do!

- Mevrouw N.K.

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.