Hyperthermie bij kanker

Bij een groot aantal typen kanker kan hyperthermie een wezenlijk onderdeel van de behandeling zijn. In combinatie met ‘systemische’ behandeling (zoals bijvoorbeeld chemotherapie) verbetert hyperthermie de effectiviteit van de behandeling met 30%-50%, afhankelijk van de soort tumor en het orgaan waar de kanker aanwezig is. Wanneer hyperthermie de enige vorm van behandeling is, zijn de resultaten tussen de 13 procent1 (complete respons) en 51 procent (partiële respons) beter dan wanneer er geen enkele vorm van therapie wordt toegepast.

1 Bron

Hyperthermie

In combinatie met een andere behandeling kan hyperthermie tussen de 30 en 50 procent betere resultaten teweeg brengen dan wanneer de patiënt géén hyperthermie krijgt. Denk daarbij aan radiotherapie, chemotherapie, of aan immunotherapie en hormoontherapie. Dit geldt zowel voor curatieve als voor palliatieve behandeling. Bovendien zijn er vaak minder bijwerkingen. (Meer informatie vindt u op de pagina over Kanker van deze website.

In voorgaande jaren hebben wij opvallend goede resultaten bereikt, bijvoorbeeld bij al dan niet uitgezaaide of terugkerende borstkanker,(dikke)darmkankerbaarmoederhalskankereierstokkankerlongkankeralvleesklierkankerhalstumorensarcomen, melanomen, blaaskanker, prostaatkanker en andere vormen van kanker.

Effecten van Hyperthermie

Bij hyperthermie wordt door middel van (elektromagnetische) straling de temperatuur van het lichaam, in zijn geheel of op bepaalde plaatsen, verhoogd tot 40°C – 44°C.

Dat heeft een aantal gevolgen:


Meer over hyperthermie

Ook interessant voor u

Ervaringen

Zo kwam ook het Centrum Hyperthermie voorbij. In die 2 a 3 weken van hele nare gesprekken was daar het gesprek met dr. Bachrach van Centrum Hyperthermie. Wat een verademing was dat. Eindelijk iets van hoop, vooruitzicht, geen prognose hoe lang ik nog zo leven enz. . Er is uitgebreid de tijd voor mij genomen om het allemaal zo goed mogelijk aan mij uit te leggen.

- M.S.

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.