Onze apparatuur


Er bestaan verschillende apparaten waar lokale hyperthermiebehandelingen mee worden gegeven. Deze zijn voornamelijk onder te verdelen in Radiatieve systemen en Capacatieve systemen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de temperatuur, maar ook naar de Specifieke Absorbie van de warmte (SAR) en naar de bijwerkingen van het opwekken van de warmte.

Centrum Hyperthermie

In het Centrum Hyperthermie werken wij met beide soorten systemen, om gecombineerd tot de beste behandelingen te komen. Hierdoor kunnen wij niet alleen de juiste temperatuur bereiken, maar ook een comfortabele behandeling bieden.

Wij werken met verschillende hyperthermieapparaten. Hierbij hebben wij gekozen voor apparatuur die de behandeling effectief en comfortabel maakt. Lees ook verder over de verschillende apparaten op de website van Alba HyperthermiaOncotherm, Andromedic, Heckel Medizintechnik

Ook interessant voor u

Ervaringen

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Bij toeval zijn er (ruim 20 jaar na de diagnose borstkanker) uitzaaiingen ontdekt in heup en ruggenwervel. De tumormarkers zijn door de reguliere behandeling in het ziekenhuis gezakt naar +/- 40. Dit is 2 jaar stabiel gebleven maar daarna gingen de tumormarkers weer stijgen. Het overstappen op andere medicatie zorgde niet voor een daling, de tumormarkers bleven stijgen. Scan gehad, klein plekje op de long.

- Mevrouw W.Z.

In april 2021 voelde ik ineens een knobbeltje in mijn hals. Ik werd doorgestuurd naar het ziekenhuis en na scans, puncties en een klieruitname kreeg ik de diagnose Hodgkin. Na de schrik kwam de vraag: hoe wil ik mij laten behandelen? Regulier gaat dat met een chemokuur. Dat zag ik aanvankelijk niet zitten. Ik geloof in een natuurlijke manier van genezen en heb eerst de tijd genomen om bij allerlei alternatieven te informeren. Een aantal van deze artsen raadde mij toch chemotherapie aan, omdat Hodgkin daarmee te genezen is. Deze route ben ik uiteindelijk ingegaan mede door het gesprek met dr. Bachrach.

- Mevrouw N.A.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.