Over ons


Het behandelcentrum, Centrum Hyperthermie, is in 2007 ontstaan uit het initiatief van Stichting Hyperthermie. Stichting Hyperthermie (en het behandelcentrum) hebben als doel onderzoek naar een behandeling met hyperthermie te bevorderen. Ondanks tientallen jaren onderzoek en wetenschappelijk bewijs, worden klinische hyperthermiebehandelingen maar weinig toegepast in Nederland. Daarentegen wordt hyperthermie in steeds meer andere landen omarmd als pilaar binnen de oncologie. Als aanvulling op chemo– en/of radiotherapie kent hyperthermie, wereldwijd, een steeds grotere rol. Het Centrum Hyperthermie staat voor een persoonlijke benadering binnen de oncologie. Wij denken en adviseren actief mee met patiënten.

Het Centrum

In het Centrum Hyperthermie in Amsterdam is alles erop gericht om het de patiënt zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Tijdens de behandeling is in het centrum permanent een arts aanwezig. De behandelaars blijven steeds in de buurt en vertellen de patiënt onder meer wanneer deze moet waarschuwen als er iets niet prettig aanvoelt. Zij kunnen dan zo nodig meteen de apparatuur bijstellen. De temperatuur, bloeddruk en polsslag worden indien nodig gecontroleerd.

In het Centrum Hyperthermie beschikken wij over drie apparaten voor lokale hyperthermiebehandelingen, namelijk een voor oppervlakkige, een voor middeldiepe en een voor diepe behandelingen. Tevens beschikken wij over een apparaat voor total(e) body hyperthermie behandelingen.

De apparatuur heeft geen effect op anderen in de behandelruimte. Dus als de patiënt graag gezelschap bij zich heeft, is daar geen enkel bezwaar tegen.

In het centrum is er gelegenheid om zich na de behandeling op te frissen en te douchen. Tevens is er een rolstoel aanwezig, indien u slecht ter been bent.

Drs. Z. Bachrach

Arts / Medisch Directeur

In 2007 ben ik begonnen met het Centrum Hyperthermie. Binnen de oncologie kan hyperthermie veel betekenen. Ik neem graag de tijd om naar u te luisteren en uitleg te geven over hyperthermie. Vanuit mijn ervaring als chirurg in een academisch ziekenhuis en uit de huisartspraktijk, kan ik een afgewogen en breed advies geven.
De studie geneeskunde heb ik gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam.

BIG Register: 39019756101
AGB: 84025433

Drs. R. Srámek

Arts

Geboren in Praag en opgegroeid in Nederland.
Opgeleid tot radioloog in Heerlen.
Gedurende 15 jaar heb ik mij, als radioloog in een perifeer ziekenhuis, altijd maximaal ingezet voor de oncologische patiënt. Deze inzet voor de oncologische patiënt zet ik sinds 2019 voort in het Centrum Hyperthermie, waarbij ik veel profijt heb van mijn klinische en radiologische ervaring.
Vol overgave zal ik mijn uiterste best doen om u te helpen.

BIG: 09039734301
AGB: 03092218
RGS: 1504360 (Registratie geneeskundig Specialist)

M. Bachrach

Praktijkmanager

Sinds 2010 werk ik in het Centrum Hyperthermie. Mijn taak is de artsen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat zij ongestoord hun werk kunnen doen. Zo kunnen de artsen zich volledig wijden aan de patiëntenzorg. Tevens ben ik verantwoordelijk voor de receptie en het personeel. Wat dit werk zo bijzonder maakt, is dat wij de tijd kunnen nemen om naar patiënten te luisteren en mensen met aandacht te adviseren. Daar krijgen we veel goede feedback van en juist dat geeft ons veel kracht.

Drs. D.I. Styblo-Sramek

Arts / Radioloog

D.D. Rijnbeek

Assistente front office

In 2021 ben ik komen werken in het Centrum Hyperthermie. Mijn taak is de artsen te ondersteunen en de agenda bij te houden. Maar natuurlijk ook een luisterend oor te bieden aan de patienten. Soms maken we grappen en soms is het even serieus en heftiger. Het hoort er allemaal bij en dat maakt deze job bijzonder.


Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.