Melanoma


Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland (incidentie in 2017: 16.182). De meest beruchte soort huidkanker is de melanoma (incidentie 2017: 6.743). Bron: www.cijfersoverkanker.nl

Melanoma worden al geruime tijd behandeld met hyperthermie, vaak in combinatie met bestraling.

http://sci-hub.tw/10.1080/02656730903091986

In het Centrum Hyperthermie behandelen wij voornamelijk patiënten in stadium IV – met uitzaaiingen op afstand en wel in combinatie met bestraling/chemotherapie of immuuntherapie.

Wij behandelen patiënten met lokale hyperthermie-apparaten waarbij het streven is alle uitzaaiingen te behandelen. Afhankelijk van de diepte van de uitzaaiing/tumor worden verschillende apparaten ingezet. Wanneer er geen hersenmetastasen aanwezig zijn wordt, in overleg met patiënten, overwogen om total body hyperthermie in te zetten. Total body hyperthermie kan het immuunsysteem versterken.

Geregeld zien wij dat groei wordt geremd en uitzaaiingen kleiner worden. Het succes van de behandeling wordt klinisch, radiologisch en d.m.v. bloedonderzoek getoetst.

https://researchportal.hw.ac.uk/en/publications/hyperthermia-induced-cell-death-in-human-malignant-melanoma

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21234522

Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.