Longkanker


Longkanker is één van de meest voorkomende vorm van kanker. In Nederland wordt de diagnose elk jaar bij ruim 12.000 personen vastgesteld. Meestal gaat het dan om de ‘niet-kleincellige’ soort. Het aantal mannen met niet-kleincellige longkanker neemt de laatste jaren af, terwijl het aantal vrouwen met de ziekte stijgt.

Aparte vorm van longkanker is kanker van de longvliezen; mesothelioom ofwel asbestkanker.

Voor meer epidemiologische informatie klik hier.

Behandeling longkanker

Longkanker is moeilijk te behandelen. Genezing kan alleen plaatsvinden door radicale verwijdering (operatie) van de tumor, eventueel met behulp van chemotherapie en/of bestraling. Echter, als de tumor wordt ontdekt, is deze vaak al uitgezaaid of niet meer te opereren. De behandeling richt zich dan (in de vorm van chemotherapie en/of bestraling) op levensverlenging en het bestrijden van symptomen. Soms is het effect van deze behandeling zo goed, dat alsnog wordt overwogen om te opereren.

Voor meer informatie over behandeling klik hier.

Hyperthermie bij longkanker

Hyperthermie kan worden ingezet bij elke vorm van longkanker, ongeacht het stadium van de ziekte. De kennis die er over hyperthermie bestaat, geeft aan dat deze warmtebehandeling het beste werkt in combinatie met chemotherapie en/of bestraling. Hyperthermie als monotherapie heeft op zichzelf ook een celdodend effect. Een bijkomend voordeel van hyperthermie is het stimulerende effect op het immuunsysteem, dat daardoor beter in staat is om kankercellen op te ruimen.

http://europepmc.org/backend/ptpmcrender.fcgi?accid=PMC2093935&blobtype=pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22445656

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20858088/

Hyperthermie

In het Centrum Hyperthermie passen wij warmtebehandeling plaatselijk (waar tumoren en uitzaaiingen zich bevinden) en algeheel toe. De laatste vorm beoogt specifiek het immuunsysteem in het gehele lichaam te versterken door de lichaamstemperatuur te verhogen tot 39 à 39,5 graden Celsius. Met onze apparatuur kunnen wij nagenoeg alle tumorlocaties verwarmen.

Casuïstiek

Enkele onderzoeken:

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.4161/cbt.4.10.2074#.VdsC0fntlHw (proefdieronderzoek)

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/036030169290800W (hyperthermie/radiotherapie)

Bron: ’Ontwikkelingen in de oncologie’, 2014. Houten: Bohn, Stafleu, Van Loghum. Auteur: S. Broek, arts.

Ervaringen

Na 32 bestralingen en 2 operaties was jammer genoeg mijn plaveiselcelcarcinoom in de hals niet helemaal verdwenen daarom kreeg ik in juli 2022 immuuntherapie toegediend ik had gelezen over hyperthermie en wat mij aantrok was dat er gesproken werd over de combinatie immuntherapie/hyperthermie.
Ik ben daarom 1 jaar lang 2 maal per week van Rotterdam naar Amsterdam gereden voor de behandeling

- D.H. Plaveiselcelcarcinoom

Zo kwam ook het Centrum Hyperthermie voorbij. In die 2 a 3 weken van hele nare gesprekken was daar het gesprek met dr. Bachrach van Centrum Hyperthermie. Wat een verademing was dat. Eindelijk iets van hoop, vooruitzicht, geen prognose hoe lang ik nog zo leven enz. . Er is uitgebreid de tijd voor mij genomen om het allemaal zo goed mogelijk aan mij uit te leggen.

- M.S.

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.