Ervaring


In augustus 2017 voelde ik een bult boven mijn sleutelbeen. Na uitgebreid onderzoek bleek eind augustus 2017 dat dit opgezette lymfeklieren waren. De uitkomst bleek niet goed, uitgezaaide prostaatkanker grootcellig met een kleincellig component. Een hele schok vanzelfsprekend toen ik hoorde van mijn oncoloog dat zij mij niet meer beter kon maken.

Nou ben ik niet het type wat gelijk over de toeren is en ik sprak direct met mijn oncoloog af om te starten met de behandelingen. Mijn oncoloog en ik zaten op hetzelfde spoor: ondanks alle narigheid gaan we proberen het uiterste eruit te halen.

Begin september 2017 gelijk gestart met 4 stuks 3-daagse cisplatinekuren. Dat viel niet mee echter werd er wel stabiliteit tot stand gebracht, dat was al winst!!

Medio november 2017 had ik de laatste cisplatinekuur en was het hierna dus best wel spannend hoe snel de kanker weer zou gaan uitgroeien.

Voor mijzelf heb ik in november 2017 een plan getrokken waar ik een goed gevoel bij had.
Ik wilde graag een heel goede oncoloog, gelukkig heb ik die! Ik kan goed over mijn probleem praten en blijf positief. Daarnaast ben ik gestart om geen suiker meer te nemen, drink en eet gezond, beweeg veel en ben gestart met hormoontherapie en hyperthermie.

Ik hoorde dat ik voor hyperthermiebehandelingen in Nederland contact kon leggen met het Centrum Hyperthermie in Amsterdam. Hier begin juni 2018 een afspraak gemaakt, heel goed ontvangen, en gestart met een wekelijkse behandeling op mijn prostaat, blaas, bekken en rug.

Na 10 hyperthermiebehandelingen, waar je totaal geen last van hebt, opnieuw een CT-scan laten maken begin september 2018 in het ziekenhuis. Conclusie van de scan – nog steeds stabiliteit en in alle gebieden waar de kanker zich heeft uitgezaaid is een en ander in omvang afgenomen. Het is niet verdwenen maar wel minder geworden. Een geweldig resultaat tot nu toe waar ook mij oncoloog versteld van stond.
Hoe langer we alles stabiel kunnen houden of kunnen verbeteren hoe beter de vooruitzichten zijn op een langer leven.

Mijn oncoloog en ik weten inmiddels nu dat de hyperthermiebehandelingen, die ik in Amsterdam krijg, onderdeel zijn van het goede resultaat tot nu toe.

Dit betekent dat ik in ieder geval tot de volgende CT-scan over 5 maand wekelijks naar het Centrum Hyperthermie in Amsterdam ga voor de behandelingen. Erg benieuwd ben ik dan weer of de resultaten dan weer beter zijn geworden.

Ik ben blij dat ik de stap genomen heb om deze speciale behandelingen te gaan doen. Ik weet nu wat het doet en raad het dan ook eenieder aan.

A.B.