Ervaring


Op 6 april 2011 kreeg ik de diagnose prostaatkanker. Op de scan was een klein gedeelte van mijn longen meegenomen. Op deze scan waren enkele stipjes op de longen te zien. Uit voorzorg werd een volledige scan van mijn longen gemaakt. Uitslag: een sneeuwstorm van kleine uitzaaiingen. Er werd een operatie gepland waarbij weefsel werd weggehaald voor verder onderzoek, resultaat uitzaaiing van de prostaat. Daarna werd nog een botscan gemaakt. Hiermee werd geconstateerd dat er in het bekkengebied ook uitzaaiingen waren. Bij een PSA van 19 werden deze uitzaaiingen uitzonderlijk gevonden.

Door de uroloog werd een therapie met hormonen gestart. In december 2011 ging de PSA weer stijgen. De uroloog vond het medisch niet noodzakelijk nader onderzoek te doen. Via een boek had ik kennis genomen van hyperthermie. Via internet kwam ik bij Centrum Hyperthermie in Amsterdam. Op 6 januari 2012 had ik een intake bij dokter Bachrach. Dezelfde dag is nog gestart met een behandeling, daarna heb eenmaal per week een behandeling gehad, afwisselend total body en lokale behandeling.

In maart 2012 is er een nieuwe scan gemaakt waarop te zien was dat de uitzaaiingen in de longen verdwenen waren. Het medisch team was onder de indruk van dit resultaat.

De kanker in de prostaat is rustig en de kanker in de botten is nog steeds aanwezig. Op dit moment werkt de hormoontherapie niet meer afdoende en is er besloten om met chemo te starten. Deze chemo wordt gecombineerd met hyperthermie en hopelijk geeft dit hetzelfde resultaat als met de longen.

In het Centrum Hyperthermie heerst een gemoedelijke sfeer waar heel veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Je kunt bij dokter Bachrach met al je vragen terecht, je wordt door hem prima begeleid en geadviseerd. De scans die in het ziekenhuis zijn gemaakt, heb ik met dokter Bachrach uitgebreid besproken. Ik ben blij dat ik bij Centrum Hyperthermie terecht ben gekomen en een prachtig resultaat van de longen heb. Nu gaan we voor de uitzaaiingen in de botten.