Ervaring


In oktober 2019 werd bij mij endeldarmkanker ontdekt.

Na diverse scans en onderzoeken, werd mij en mijn vrouw na twee weken medegedeeld dat ik zou worden genezen.

Het behandelplan bestond uit 5 bestralingen en een operatie, met een bijna volledige verwijdering van mijn endeldarm. Geen chemotherapie nodig.

April 2020 werd ik geopereerd, de operatie werd 2 keer uitgesteld vanwege een overvol ziekenhuis (Covid-19). In die periode zijn mijn moeder en schoonmoeder overleden.

Na de operatie werd door de chirurg aangegeven dat alles was verwijderd, snijranden schoon, goede bloedwaarden, geen nabehandeling nodig. Zelfs geen tijdelijke stoma.

Na enkele dagen werd ik genezen verklaard en mocht het ziekenhuis verlaten. Er werd flink gewerkt aan mijn herstel. Tot dan ging alles volgens plan.

Enkele weken later bij een extra bloedcontrole (verdenking op een ontsteking bij de operatierand), werden uitzaaiingen in mijn lymfesysteem ontdekt, en wel zodanig dat ik niet meer te genezen zou zijn. De behandelend chirurg gaf te kennen dat ik levensverlengend zou worden behandeld. Hij was erg ontdaan dat ik getroffen werd door de uitzaaiingen, wat ze totaal niet hadden verwacht in het ziekenhuis. Zes chemo-infusen en Avastin werd aan mij voorgesteld door de oncoloog.

Direct na dit bericht ben ik gaan zoeken naar extra behandelingen, en kwam al snel uit bij het Centrum voor Hypthermie in Amsterdam. Na een zeer professioneel en duidelijk intakegesprek werd meteen gestart met de behandelingen. De CT-beelden werden meegenomen en op basis hiervan werd een behandelplan opgesteld, en eventueel aangepast.

Telkens de dag voor en de dag na de chemotherapie richting Amsterdam. Bij elke behandeling werd mij uitgelegd wat het doel van de behandeling is. Dit was een heel fijne ervaring, weten wat hyperthermie doet met mijn kankercellen!

Tegelijkertijd met de hyperthermie ben ik op zoek gegaan naar een behandeling met hoge doses vitamine C. Dit werd ook aangeboden bij het Centrum Hypthermie, maar vanwege de reisafstand ben ik uitgekomen bij dr. R. Elens van het Beterhuis in Meijel Limburg. Ook hier werd met een duidelijk professioneel intakegesprek en bloedonderzoek gestart met tweemaal per week 75 gram vitamine C intraveneus, en een groot aantal supplementen.

Zelf gebruik ik dagelijks CBD-olie. 2 keer per dag wandelen en 3 maal per week hardlopen. Helaas moet zwemmen door corona nog even wachten.

Ook het gebruik van elke vorm van suiker is minimaal, en 3 dagen per week doe ik 16-8 vasten (16 uur vasten, 8 uur niet).

Beide behandelingen inclusief de behandeling met chemo en Avastin hebben ertoe geleid dat de twee CT-scans zeer goed waren, de uitzaaiingen waren kleiner geworden, en niet meer actief. Bij de laatste scan werd al aangegeven door de oncoloog dat nog maar enkele uitzaaiingen zichtbaar zijn.

Mijn oncoloog was uiterst verrast, en moedigde mij aan om door te gaan met de behandelingen. Ze laat me helemaal vrij hierin, wel met de voorwaarde haar op de hoogte te houden. Zelf is ze helaas gehouden aan de landelijke protocollen.

Nu in april 2021 kijk ik weer vooruit in mijn leven, en maak alweer plannen voor vakanties en concerten. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik terecht ben gekomen bij het hyperthermie centrum in Amsterdam en het BeterHuis in Meijel.

Door deze behandelingen heb ik naar mijn mening dit fantastisch resultaat bereikt. Er wordt verder gegaan met behandelen, en we zien waar we uitkomen.

Dhr. N.A.