Ervaring


Op 23 augustus 2016 werd ik gediagnosticeerd met longkanker en uitzaaiingen in het bot. Chemo was mij door het lokale ziekenhuis aangeboden. Dat heb ik geweigerd en gelijk een verzoek ingediend voor mijn dossier. Verhuisd naar het VU, had ook het AVL bezocht, maar kreeg bij het VU een beter indruk. Ook hier was de eerste reactie chemo en ook hier mijn weigering. Uiteindelijk heb ik medicijnen gekregen welke ontwikkeld waren voor mijn DNA-mutatie. Ik had gehoord van alternatieven waaronder hyperthermie en vormen van immuuntherapie. Sinds twee maanden doe ik hyperthermie in het Centrum Hyperthermie in Amsterdam.

Ik word tweemaal per week behandeld en krijg iedere week een vitamine C infuus. Een dag of 10 terug (januari 2017) heb ik een nieuwe scan gehad waarbij de longarts bij de beoordeling van de scan stelde dat er sprake was van een spectaculaire verbetering. Kijk, dat geeft de burger moed. De vraag is nu natuurlijk waardoor deze verbetering komt? De arts dacht door de medicijnen. Ik dacht door de medicijnen én hyperthermie compleet met vitamice C infuus. We keken elkaar aan en begonnen te lachen (arts en ikzelf): kortom we hebben het in het midden gelaten. Persoonlijk ben ik van mening dat de verschillende therapieën en medicijnen dit samen bereikt hebben. Dit omdat de tumors van meerdere kanten zijn aangevallen en omdat de hyperthermie de verdediging van de tumor even buitenspel heeft gezet. Ook was te zien dat de lymfe geen ongewenste activiteiten vertoonde.

Naast deze therapieën ben ik ook nog even in Engeland geweest (Grace ziekenhuis in Londen) om een paar tumoren te laten weghalen middels Nano knife, want in Nederland doet men de voorlongen niet. Voor de arts aldaar een uurtje werk met twee draadjes. Kortom, ik ben blij met alle therapieën en geloof dan ook dat hyperthermie een wezenlijke bijdrage levert aan de verbeteringen die nu plaatsvinden.