Ervaring


In september 2011 is bij mij galwegkanker ontdekt. Deze zeldzame kankersoort kon volgens de doktoren alleen behandeld worden door een zware operatie, waarbij een groot deel van de lever verwijderd zou worden. De operatie heeft in januari 2012 plaatsgevonden in EMC in Rotterdam. Echter tijdens de operatie bleek de tumor ook verstrengeld te zitten in de twaalfvingerige darm, waar niets aan kon worden gedaan.

De boodschap die ik daarop kreeg was heftig. Alleen met een chemotherapiebehandeling zou ik mijn leven nog met enkele maanden kunnen verlengen. Ik had hier niet echt vrede mee en ben thuis gaan zoeken naar alternatieven. Na enig zoeken op de computer kwam ik bij Centrum Hyperthermie in Amsterdam terecht.

Ik koos ervoor om gelijktijdig met de chemotherapie te starten met lokale hyperthermie (gericht op mijn tumor en de lever). Hiermee ben ik begin maart 2012 begonnen. Daarnaast heb ik ook supplementen genomen om mijn immuunsysteem te versterken.

Bij het begin van de behandelingen was de tumormarkerwaarde 1600. Na zes behandelingen was deze gedaald naar 350 en de tumor was op de laatste scan niet meer zichtbaar. Bij een recente bloedcontrole was de tumormarkerwaarde gezakt naar 75.

Ik ben na de zesde behandeling gestopt met chemotherapie en ga voorlopig nog door met de hyperthermie behandeling.