Zo kwam ook het Centrum Hyperthermie voorbij. In die 2 a 3 weken van hele nare gesprekken was daar het gesprek met dr. Bachrach van Centrum Hyperthermie. Wat een verademing was dat. Eindelijk iets van hoop, vooruitzicht, geen prognose hoe lang ik nog zo leven enz. . Er is uitgebreid de tijd voor mij genomen om het allemaal zo goed mogelijk aan mij uit te leggen.

Dr Bachrach adviseerde me ook om alles te laten bezinken omdat ik ook twijfels had om met de chemo te starten. Ik ben op vakantie gegaan om even weg te zijn van thuis en ziekenhuizen. Dit was heerlijk.

In augustus, na terugkomst van vakantie,  kreeg ik opnieuw een scan en de tumor en de uitzaaiingen waren helaas gegroeid. Op dat moment besloot ik om met chemo te starten in combinatie met hyperthermie. Na 4 chemo behandelingen inclusief de hyperthermie heb ik om een scan gevraagd omdat ik erge pijn in mijn buik had. Angst dat kanker gewoon door aan het groeien was.

Wat bleek.. de tumor en de uitzaaiingen waren met meer dan de helft afgenomen. Een superuitslag! Natuurlijk weten we niet precies wat nu wat heeft gedaan in mijn lichaam maar ik denk dat de hyperthermiebehandeling zeker een goede bijdrage heeft geleverd. Daar komt nog bij dat de  5 medewerkers (inclusief de artsen) ongelooflijk lief zijn en betrokken en ook gezellig. 

Tijdens de behandeling kan ik nog steeds sparren en al mijn vragen en twijfels kwijt.  Kortom, het is geen straf om er 3 uur te moeten liggen. Ook mijn “chauffeurs” gaan graag mee. Patiënten hebben de vrije keus om te beslissen wat ze willen, welke behandelmethoden ze wel of niet gaan doen. Mijn advies is om altijd vragen te blijven stellen over je ziekte en wat er mogelijk is. Mijn huisarts zei ooit: een mondige patiënt leeft langer en hier ben ik het helemaal mee eens. Succes iedereen!