Ervaring


Twee jaar geleden werd bij mij een hersentumor ontdekt, een anaplatisch astrocytoom graad 3. Ik heb een wakkeroperatie gehad waarbij ze zoveel mogelijk tumorweefsel weg hebben kunnen halen. Daarna kreeg ik 36 bestralingen. Het ging een jaar heel goed tot ik in augustus 2011 heel veel epilepsieaanvallen kreeg. Maar toch gaf ik de hoop niet op. In november 2011 wees mijn scan iets uit waardoor al mijn hoop weg was. De tumor was helemaal terug en met uitzaaiingen, door het hersenvocht, er zaten drie tumoren. Vervolgens heb ik drie chemotherapiekuren gekregen, die helaas niet aansloegen.

Mijn arts vertelde mij dat het over was, en dat ik was uitbehandeld. Hoop was er niet meer, geniet van de tijd die je nog hebt. Toch bleef ik hoop houden en gaf de moed niet op en ben verder gaan zoeken. Ik ben bij het Centrum Hyperthermie in Amsterdam terechtgekomen en sprak een patiënt die al goede resultaten hiermee had en besloot om de hyperthermiebehandeling te laten doen. Ik had niets te verliezen, was toch al opgegeven en ik wou voor mijn kinderen laten zien dat mama er echt alles aan heeft gedaan.

Na twaalf keer hyperthermie ging ik door de scan en ik weet nu dat wonderen bestaan. Zelfs mijn neuro-oncoloog stond versteld dat mijn tumor drie cm was gekrompen en dat de rest stil staat. De tumor die voor mij het meeste kwaad kon, is nu nog maar 1,12 cm en dat dankzij hyperthermie, voor de rest niets. Zo word je opgegeven en zo sta je weer in het leven ongelooflijk! Ik kan weer goed lopen en heb haast geen epilepsie meer. Ik pluk de dag en leef nu. Ik ga wel door met hyperthermie. De behandeling doet geen pijn en heeft geen bijwerkingen. Je krijgt goede uitleg, ook je scan wordt goed besproken en het mooiste van alles is dat het werkt.