Ervaring


Begin oktober 2012 werd ik wakker met geel oogwit en een geel aangezicht. De galblaas bleek geblokkeerd te zijn door een carcinoom bij de uitmonding van de galbuis. Een scan bracht aan het licht dat het carcinoom niet was uitgezaaid en operabel was. Een derde van de pancreas, de galblaas en de twaalfvingerige darm werden verwijderd, alsmede zes lymfeklieren. Er volgde dagbehandeling gedurende zes maanden tot juni 2013, met achttien chemokuren als preventieve voorzorg.

Bij controle in het najaar van 2013 werden, mede door middel van een scan, uitzaaiingen naar de lever vastgesteld, waarna een intensief chemoprogramma werd opgesteld. Mijn zoons kwamen op internet het Centrum Hyperthermie in Amsterdam tegen. Ik besloot erheen te gaan. De warmtebehandelingen, in combinatie met de zware chemokuur, ervoer ik als bijzonder prettig. Na afloop beleef ik een ongekende energie. De algehele professionele begeleiding, de bijzonder prettige gesprekken en de behandelomgeving geven mij een aangenaam gevoel van deskundige zorg en aandacht.

Na de eerste reeks van zes chemokuren en aansluitende hyperthermiebehandelingen volgde een scan die bemoedigende waarden aanwees. De ziekte is van uitzichtloos voorlopig stabiel geworden en dat geeft veel moed voor de toekomst.