Ervaring


Eind 2015 werd bij mij voor de derde keer borstkanker geconstateerd. Deze keer was het flink mis: uitzaaiingen in botten, buik en lever. De situatie was urgent en ik besefte dat een chemotherapie helaas noodzakelijk was. Maar ik besefte ook dat ik behoefte had aan complementaire behandelingen. Eén daarvan bleek hyperthermie te zijn. Een kennis had mij een paar jaar geleden al geattendeerd op deze therapie maar ik heb er destijds niets mee gedaan. Nu, gegeven de kritieke situatie waarin ik me begaf, was ik wel geneigd me wat meer te verdiepen in deze voor mij nieuwe therapie. Ik kwam al snel tot de conclusie dat het zeker het proberen waard was.

De onderzoeken die naar de werking van hyperthermie gedaan zijn, geven positieve resultaten. In klinieken in vooral Duitstalige landen wordt hyperthermie uitgebreid ingezet en ook in Nederlandse ziekenhuizen wordt hyperthermie, bijvoorbeeld in combinatie met radiotherapie, aangeboden. Hyperthermie is geen wondermiddel, maar dus ook geen kwakzalverij. Voor mij is het een therapie die ondersteunend en complementair is aan al mijn andere therapieën binnen de reguliere en de complementaire geneeskunde. Met resultaat. Mijn tumoren zijn niet meer zichtbaar op scans, en de kwaliteit van mijn leven is heel goed omdat ik me lichamelijk en geestelijk sterk en zelfs gezond voel.

De zorg, aandacht, toewijding en professionaliteit die ik ervaar in het Centrum Hyperthermie dragen zeer zeker ook bij aan dit resultaat. Het is voor mij een fijne plek om naar toe te gaan. Een plek waar naar me geluisterd wordt en waar met mij meegedacht en meegeleefd wordt. Ik gun eigenlijk elke kankerpatiënt de mogelijkheid om een klant te worden van het Centrum Hyperthermie en te ervaren wat ik ervaar.