Ervaring


Op 3 februari 2010 werd bij mij vastgesteld dat ik een hersentumor had en een tumor op de thorax; dit waren uitzaaiingen van borstkanker van zes jaar daarvoor. De hersentumor was niet operabel. Wel was het mogelijk om de tumor te behandelen met een stereotactische bestraling. Via een orthomoleculaire arts hadden we vernomen, dat met hyperthermie soms betere resultaten werden behaald. Bij toeval kwamen we er achter dat in Amsterdam de mogelijkheid bestond om tumoren met behulp van hyperthermie te behandelen. We hebben in overleg met dokter Bachrach besloten om direct na de bestraling te beginnen met een behandeling met hyperthermie. Er heeft zesmaal een behandeling plaatsgevonden. Ik voelde me in die periode vrij goed. Daarnaast gebruik ik de nodige voedingssupplementen, die door een orthomoleculaire arts werden voorgeschreven.

Helaas kreeg ik medio april te maken met epileptische aanvallen. Hiervoor ben ik ruim een week in het ziekenhuis geweest. Om de epilepsie tegen te gaan, kreeg ik de nodige medicijnen. Half juni kreeg ik opnieuw een (minder zware) epileptische aanval. De medicijnen werden aangepast en tot nog toe is de epilepsie weggebleven. Begin juni heb ik een MRI-scan van het hoofd gehad, waarbij is vastgesteld, dat de hersentumor niet verder was gegroeid en dat er geen nieuwe uitzaaiingen waren.

Deze zomer werd mijn buik steeds dikker, en bewegen ging steeds moeizamer. Op 9 augustus belandde ik daarom vervroegd bij de oncoloog. Na een CT-scan werd vastgesteld dat ik diverse uitzaaiingen had in het buikvlies, de lever en de longen. De oncoloog stelde voor om de tumoren te behandelen met chemotherapie. Vanaf 19 augustus ben ik met deze therapie begonnen.

Daarnaast laten we deze tumoren eenmaal per week behandelen met hyperthermie. Ook ben ik in deze periode overgegaan op het bloedgroepdieet, waardoor mijn stoelgang sterk is verbeterd. Ook heeft een aanpassing plaats gevonden van de in te nemen voedingssupplementen en aanvullend een aantal homeopathische middelen.

Langzaamaan is mijn buik minder dik geworden en kan ik me weer een stuk gemakkelijker bewegen. Helaas werden bij een MRI-scan van mijn hoofd in begin september een drietal kleine uitzaaiingen gevonden, die zijn bestraald. Sindsdien wordt mijn hoofd weer behandeld met hyperthermie.

Na twee maanden (drie kuren) is er een CT-scan van mijn buik gemaakt en is vastgesteld, dat er een duidelijke verbetering is. De tumoren zijn aanzienlijk kleiner geworden. De oncoloog gaf aan, dat het resultaat boven zijn verwachting was. Daarom is de chemotherapie voortgezet met opnieuw drie kuren. Ook komen we nog steeds eenmaal per week voor een behandeling met hyperthermie in Amsterdam. Dokter Bachrach heeft eveneens aangegeven verbaasd te zijn over de positieve resultaten.

Ik voel me op dit moment (15 november 2010) vrij goed. Ik kan weer meer dan drie kwartier wandelen en onderneem ook weer fietstochtjes.

Gezien de ondergane behandelingen is het niet vast te stellen waardoor ik me veel beter voel en waardoor de afname van de tumoren is veroorzaakt. Toch ben ik er van overtuigd, dat hyperthermie een waardevolle behandeling is bij de bestrijding van tumoren.