Ervaring


Bij mij (vrouw) was darmkanker geconstateerd toen ik 64 jaar was. De tumor is geheel operatief weggenomen, maar achteraf bleek dat 2 van de weggenomen lymfeklieren aangetast waren. Dat was de reden dat er chemobehandeling geadviseerd werd.

Ik heb 5 chemokuren gehad, terwijl er 8 gepland waren. Bij aanvang van de 6e ben ik gestopt, mijn lichaam kon er niet meer tegen en weigerde dan ook deze 6e kuur te accepteren.

Na ongeveer 2 jaar werd er een uitzaaiing geconstateerd in de lever. Dit kon heel goed geopereerd worden. De plek was heel dicht tegen de galblaas aan, maar dat was volgens de chirurg geen probleem. De galblaas werd dan meteen ook meegenomen.

Ik heb toen enkele dagen uitstel gevraagd om te beslissen. De eerste keer heb ik me door angst laten leiden om de chemokuren te ondergaan. Deze keer, zo heb ik de chirurg laten weten, laat ik me niet door angst meer leiden, maar wil ik andere therapieën mee laten wegen in mijn beslissing.

Middels internet kwam ik terecht in Keulen waar ze hyperthermie en immunotherapie toepasten. Daar werd mij gewezen op de behandelingen van dokter Vogl in Frankfurt, die de metastase heeft “weggebrand”. In mijn blog is dit verder verwoord.

Daarna ben ik voor verdere behandelingen in Amsterdam terechtgekomen. Toen ik in Amsterdam begon (september 2015) was de tumor weg, maar door alle medische ingrepen was het immuunsysteem natuurlijk (0). Daarvoor heb ik 2x in de maand immunotherapie (total body) gevolgd en voor eventuele aanwezige kankercellen elke week de hyperthermie.

Inmiddels heb ik 2 controles in Frankfurt gehad waarbij door dokter Vogl vastgesteld werd dat alles schoon was en ook dat alles er zo mooi uitzag! Es ist ein Wunder! De cd-rom werd ook hier in Amsterdam natuurlijk bekeken en werd ook door dokter Bachrach beaamd dat het er inderdaad zo mooi uitzag. Op dit moment (april 2016) heb ik op advies van Amsterdam de behandelingen gehalveerd.

Door deze behandelingen voel ik me uitermate fit en energiek. Na die vreselijke chemokuren kon ik amper de trap opkomen en nu loop ik wandelingen van 20 kilometer.