Ervaring


In december 2015 werd bij mij een alvleeskliertumor geconstateerd. De tumor zit in het midden van de alvleesklier. Een operatie was niet mogelijk. Het advies was een chemokuur met Folfirinox.

Tegelijkertijd hoorde ik over de behandeling met hyperthermie en dat het ondersteunend zou werken tijdens de behandeling met chemo. Wij hebben toen een afspraak gemaakt in de kliniek van dokter Bachrach en hij heeft ons uitgebreid geïnformeerd over de behandeling. Ook werden we in de gelegenheid gesteld te overleggen met andere patiënten en al snel was ik ervan overtuigd dat ik deze behandeling ook wilde. Ik heb dit met mijn oncoloog besproken en hij had geen bezwaar.

Toen we met de chemokuur begonnen in februari 2016 zijn we ook met de hyperthermie gestart. Ik heb in totaal 13 chemokuren gehad maar ben daarna wel door blijven gaan met de hyperthermiebehandelingen.

Toen we begonnen, was mijn tumor 5,5 cm groot en bij de controlescan in oktober 2016 was deze geslonken naar 3 cm.

Dat is nu nog steeds zo en ik voel me erg goed. Ik ben ervan overtuigd dat de hyperthermie een waardevolle bijdrage levert aan mijn behandeling.