Ervaring


Eerst zal ik mij even voorstellen, ik ben een vrouw van 61 jaar. In 1988 werd bij mij borstkanker geconstateerd. Na de diverse recidieven en operaties was er een vrij rustige periode, totdat in 2009 bij een controle bleek dat mijn bloeduitslag niet goed was. Er waren gestoorde leverfuncties en mijn tumormarker was gestegen naar 80. Het bleek dat de borstkanker zich in mijn botten en lever had uitgezaaid. Grote paniek natuurlijk en mijn verstand stond op nul.

Nu is het met mij gedaan, dacht ik. Op dat moment was ik aan het doemdenken en deed ik wat de oncoloog mij had voorgesteld, dus chemo. Daarna kreeg ik weer een serie chemo’s. Ik had er genoeg van. Geen chemo meer, dacht ik. Mijn vechtlust was weer teruggekomen en ik ben direct op zoek gegaan naar informatie. In het verleden had ik een tijdschrift van het IKR gekregen waar een groot artikel in stond over hyperthermie en dat had grote indruk op mij gemaakt. Kanker is een koude ziekte en als dat bestreden kan worden met warmte, dan ben ik daar helemaal voor in.

Verder op internet gekeken. Eerst natuurlijk bij de ziekenhuizen, daar bleek al snel dat het niet voor mij weggelegd was, wat een slechte zaak was. Tot mijn grote blijdschap vond ik Centrum Hyperthermie. Eerst heb ik dat thuis besproken natuurlijk en wij hebben een afspraak gemaakt met dokter Bachrach. Het was een informatief en duidelijk gesprek. Besloten is om lokale hyperthermie toe te passen. Behandelingen zijn daarna direct in gezet, en dat was in juli 2012. Tussendoor heeft de oncoloog, die niet in hyperthermie gelooft, mij weer aan de chemo gezet en deze keer met hyperthermie. Ik heb de chemokuur weer niet afgemaakt, omdat mijn lichaam protesteerde.

De behandeling met hyperthermie viel reuze mee, vaak viel ik in slaap om door dokter Bachrach weer wakker gemaakt te worden. Hij is een betrokken, serieuze man met een uitstekend gevoel voor humor en kennis van zaken. Het personeel is bijzonder behulpzaam en vriendelijk.

Nu gebruik ik Afinitor met exemestaan, gekregen van de oncoloog, en samen met hyperthermie is mijn toestand nu stabiel. Wekelijks kom ik in Amsterdam. Ik ben ervan overtuigd dat hyperthermie mijn toestand stabiel houdt. Ook ga ik regelmatig naar de acupuncturist.