Ervaring


Borstkanker met uitzaaiingen in de lever.

Bij mij werd in 2006 voor het eerst hormoongevoelige borstkanker geconstateerd. In september 2017 werden er uitzaaiingen van de borstkanker gevonden in de lever. Er is toen besloten om met 18 Taxol chemobehandelingen te starten. Bij de vraag of ik behandeld zou kunnen worden met hyperthermie kreeg ik geen positieve reactie. Ik heb zelf op het internet wat onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat in Duitsland hyperthermie heel vaak wordt gebruikt naast de chemo. Hierbij kwam ik ook het Centrum Hyperthermie in Amsterdam tegen.

Na de eerste drie behandelingen met de chemo ben ik contact gaan zoeken met het centrum, kon heel snel een afspraak maken en ben toen begonnen met de plaatselijke hyperthermie. Ik moet zeggen dat het voor mij een enorm verschil maakte eerst de behandeling met de chemo en daarna de hyperthermie. Ik heb me door de hyperthermie niet meer ziek gevoeld van de chemo. Ik heb zelf aangegeven dat ook ik vitaminen C intraveneus toegediend wilde krijgen en overlegd met Dr. Bachrach of dat kon. Hij was alleen maar positief en na elke behandeling met hyperthermie en vitamine C na de chemo voelde ik me geweldig. Ik heb het verschil duidelijk gemerkt daar ik na de eerste drie chemo’s geen hyperthermie heb gehad. Ik vind het heel jammer dat niet iedereen hier gebruik van kan maken. De kwaliteit van het leven wordt zoveel beter door de hyperthermie en de vitamine C. De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden dit niet.

Ik ben nu klaar met de chemo’s en het vervolgtraject zijn hormonen. De tumoren zijn geslonken van 8,9 naar 7cm en van 2,1 naar 1,8 cm. In overleg met Dr. Bachrach tot de volgende scan 1 x in de twee of drie weken hyperthermie.

Ik ervaar het centrum als zeer professioneel, de aandacht, toewijding en de humor van de arts en Michael dragen bij aan dit resultaat. Het is een plek waar naar je geluisterd wordt en er wordt met je meegedacht, daar kunnen ze bij de reguliere gezondheidszorg nog wat van leren.