Hersentumoren


Binnen de schedel kunnen verschillende soorten hersentumoren ontstaan. Er bestaan ongeveer 120 verschillende soorten. Bij de verschillende soorten wordt allereerst gekeken of het om goedaardige of kwaadaardige tumoren gaat.

Goedaardig hersentumor

Goedaardige hersentumoren zijn vaak goed afgegrensd. Ook groeien ze langzaam en dringen niet door in omliggende weefsels. Dit soort tumor zaait niet uit. Een goedaardige tumor kan soms wel gevaarlijk zijn als deze in een belangrijk deel van de hersenen zit.

Kwaadaardige hersentumor (hersenkanker)

Alleen bij een kwaadaardige hersentumor spreekt men over hersenkanker. Hersenkanker groeit zowel expansief als invasief. Dat betekent dat een kwaadaardige hersentumor niet alleen groeit, maar ook kan uitzaaien. Als hersenkanker uitzaait is dat meestal in een ander gedeelte van de hersenen of naar het ruggenmerg. Een metastase (uitzaaiing) vanuit de hersenen gaan maar zeer zelden naar andere organen.

Soorten hersentumoren

De diagnose primaire hersentumor wordt jaarlijks bij circa 1.400 mensen gesteld, zo blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR)

Hieronder treft u enkel vormen van hersentumoren:

Ervaringen

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

I fell I’ll with brain cancer (glioblastoma) in 2019 and had a recurrence in 2021. The doctors gave me months to live but treating myself like an athlete where every percentage counts I managed to turn my Diagnose around with the help of Vitamin C and Hyperthermia at the Centrum Hyperthermia. I am now cancer free and highly recommend them. I couldn’t be more grateful for everything they do!

- Mevrouw N.K.

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.