Hersentumoren


Binnen de schedel kunnen verschillende soorten hersentumoren ontstaan. Er bestaan ongeveer 120 verschillende soorten. Bij de verschillende soorten wordt allereerst gekeken of het om goedaardige of kwaadaardige tumoren gaat.

Goedaardig hersentumor

Goedaardige hersentumoren zijn vaak goed afgegrensd. Ook groeien ze langzaam en dringen niet door in omliggende weefsels. Dit soort tumor zaait niet uit. Een goedaardige tumor kan soms wel gevaarlijk zijn als deze in een belangrijk deel van de hersenen zit.

Kwaadaardige hersentumor (hersenkanker)

Alleen bij een kwaadaardige hersentumor spreekt men over hersenkanker. Hersenkanker groeit zowel expansief als invasief. Dat betekent dat een kwaadaardige hersentumor niet alleen groeit, maar ook kan uitzaaien. Als hersenkanker uitzaait is dat meestal in een ander gedeelte van de hersenen of naar het ruggenmerg. Een metastase (uitzaaiing) vanuit de hersenen gaan maar zeer zelden naar andere organen.

Soorten hersentumoren

De diagnose primaire hersentumor wordt jaarlijks bij circa 1.400 mensen gesteld, zo blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR)

Hieronder treft u enkel vormen van hersentumoren:

Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.