Het verhaal van… Evelien, borstkankerpatiënt

Toen Evelien (43) de eerste keer gediagnosticeerd werd met borstkanker, zat de schrik er goed in. ‘Maar ik was ook heel overtuigd dat het goed zou komen. Ik weet niet waar dat vandaan kwam’, vertelt ze. ‘Misschien is het mijn optimistische natuur. Desalniettemin was ik natuurlijk wel erg bezorgd.’ Toen voor de tweede keer kanker geconstateerd was, ging het toch anders. ‘Ik was niet meer zo naïef.’ In dit traject kreeg Evelien ook een behandeling met hyperthermie.

borstkanker

Het lichaam ondersteunen

Al snel werd besloten dat er chemotherapie nodig zou zijn. ‘Natuurlijk zag ik er tegenop’, vertelt Evelien. ‘Maar ik wist dat het nodig was. De eerste keer had het ook aangeslagen en was ik schoon verklaard. Maar mentaal was het een stuk zwaarder. Ik wilde niet weer zo’n traject door moeten. Daarom ging ik al vrij snel kijken naar manieren om mijn lichaam te kunnen ondersteunen.’

Gespecialiseerde zorg

‘Zo kreeg ik een gespecialiseerde diëtist aangeraden, wat hielp bij het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen. Daarnaast ben ik meteen naar een fysiotherapeut gegaan om mijn lichaam zo fit mogelijk te houden.’ Helaas was de chemotherapie niet zo effectief als Evelien had gehoopt. ‘De tumor kromp niet voldoende. Daarom adviseerde de arts immunotherapie toe te passen. Dat leek me minder heftig dan chemotherapie, maar in werkelijkheid is het ook geen pretje.’

Immuuntherapie

Bij immunotherapie, of immuuntherapie wordt het immuunsysteem van de patiënt zelf gebruikt om de kankercellen aan te vallen. Aan de hand van medicatie wordt het immuunsysteem extra geactiveerd. Op die manier remt het lichaam zelf de tumor af. Soms kan met deze therapie ook achtergebleven kankercellen doden, waardoor de kans op genezing groter wordt.

Hyperthermie bij borstkanker

‘Via de patiëntenvereniging kwam ik in contact met een vrouw die een soortgelijk traject had doorlopen. Zij raadde me aan me te verdiepen in hyperthermie, ter ondersteuning van de immunotherapie. Ik had er nog nooit van gehoord en was er daarom wat huiverig voor. Maar ik besloot me toch in te lezen.’ Hyperthermie zorgt ervoor dat kankercellen zichtbaarder worden en beschadigd raken. Op die manier is het gemakkelijker voor het lichaam om de cellen, met behulp van immuuntherapie, op te ruimen.

In goede handen

‘Bij Centrum Hyperthermie voelde ik snel dat het goed zat. De arts is duidelijk deskundig, neemt de tijd om toe te lichten wat de behandeling inhoudt en neemt me serieus. Ook keek hij uitgebreid naar de scans, andere behandelingen en recente resultaten om zo het beste advies uit te brengen. Deze aandacht voor mijn casus en het meeleven heeft me ontzettend goed gedaan en veel vertrouwen gegeven.’

Ondersteunende behandeling

Een behandeling met hyperthermie is ondersteunend, er wordt altijd uitgegaan van de reguliere behandeling. Daarom is tijdens een behandeling altijd een arts in de buurt. Die kan ook verdere adviezen uitbrengen over de te nemen stappen. Evelien: ‘Het gastvrije onthaal was enorm prettig, maar de resultaten nog veel meer. Mijn tumor slinkt enorm, waardoor mijn perspectieven voorzichtig positief genoemd mogen worden.’

Meer weten?

Wil je meer weten over hyperthermie? Neem gerust contact op om een afspraak te maken of meer informatie in te winnen.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Wat is kanker?

Kanker heeft een gigantische impact op ons lichaam én op ons leven. Wat gebeurt er in je lichaam als je kanker hebt, hoe wordt kanker behandeld? Je leest het in dit blog.

Lees verder

Is hyperthermie voor mij geschikt?

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

De effectiviteit van hyperthermie uitgelegd

Onderzoek naar de genezing van kanker staat nooit stil. Lees er hier meer over en wat de effectiviteit van hyperthermie kan zijn.

Lees verder

Betere behandelresultaten met hyperthermie

De resultaten van hyperthermie naast chemo- en/of radiotherapie spreken voor zich. Bekijk hier de behandelresultaten.

Lees verder

Dit wist je nog niet over… de verdere mogelijkheden van hyperthermie

Lees hier over de mogelijkheden van hyperthermie.

Lees verder

Hyperthermie bij (endel)darmkanker

Direct na dit bericht ben ik gaan zoeken naar extra behandelingen, en kwam al snel uit bij het hyperthermie centrum in Amsterdam. Lees hier meneer zijn ervaring.

Lees verder

Hyperthermie bij Borstkanker

Vanaf mijn eerste bezoek tot nu waren alle indrukken en ervaringen meer dan positief. Lees hier mevrouw haar ervaring met ons.

Lees verder

Wisselwerking Vitamine C en Hyperthermie

In 1995 werd er een onderzoek gepubliceerd over de werking vitamine C en hyperthermie. Nu, 25 jaar later, vinden we deze positieve berichten terug.

Lees verder

Hyperthermie: een warme belofte

Hyperthermie draagt niet alleen bij aan de overlevingskansen, maar ook aan de kwaliteit van leven voor de patiënt. Lees hier meer over het onderzoek.

Lees verder

Ervaringen

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

I fell I’ll with brain cancer (glioblastoma) in 2019 and had a recurrence in 2021. The doctors gave me months to live but treating myself like an athlete where every percentage counts I managed to turn my Diagnose around with the help of Vitamin C and Hyperthermia at the Centrum Hyperthermia. I am now cancer free and highly recommend them. I couldn’t be more grateful for everything they do!

- Mevrouw N.K.

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.