Hyperthermie bij (pijnlijke) botmetastasen

Vorig jaar startte dr. E. Arrojo – radiotherpeut/oncoloog – Medical Institute of Advanced Oncology (INMOA – Spanje), een onderzoek naar hyperthermie als behandeling voor botmetastasen.

Hieronder leest u mee over de bevindingen:

Onderzoek naar hyperthermie als behandeling voor pijnlijke botmetastasen

Uitgevoerd door:

Dr. E. Arrojo – Oncoloog/Radiotherapeut (Universitair ziekenhuis Marquez de Valdecilla –Spanje)

eMHT (electro-magnetic hyperthermia ofwel hyperthermie) als monotherapie voor pijnlijke botmetastasen, een veelbelovende nieuwe indicatie

Meest voorkomende behandelmethode bij pijnlijke botmetastasen

Hyperthermie (milde hitte)

mEHT (magnetich Electro Hyperthermia) voor pijnlijke botmetastasen

Hyperthermie als analgetische behandeling:

mEHT (magnetich Electro Hyperthermia) voor pijnlijke botmetastasen

Hyperthermie was zeer effectief tegen de pijn bij 2 patiënten, mEHT kan pijn verminderen ondanks tumorprogressie.

Interessant

De patiënt met Myeloma, oftewel Multiple Myeloom, had geen solide tumor. Maar werd toch met succes behandeld tegen de botmetastase en tegen de pijn na hyperthermie als monotherapie. Waarom dit interessant is? Hyperthermie wordt alleen effectief geacht bij solide tumoren en tumoren in wekedelen, maar niet bij ‘Hematologische’ tumoren. Myeloma is een vorm van kanker in de plasma cellen

Hoe lang?

Follow up:

Conclusie

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Gevecht op 30-jarige-leeftijd tegen Hodgkin Lymfoom Lymfklierkanker

Een patiënt van het Centrum Hyperthermie vertelt haar ervaring met hyperthermie tegen het hodgkin lymfoom klierkanker. Lees hier het artikel.

Lees verder

Patient Centrum Hyperthermie vertelt haar verhaal in NoordHollands Dagblad

Een patiënt van het Centrum Hyperthermie vertelt haar verhaal in NoordHollands Dagblad. Lees hier het artikel.

Lees verder

Drie voorbeelden van het effect van Hyperthermie

Hier zijn drie voorbeelden te lezen over het effect van hyperthermie.

Lees verder

Hyperthermie bij behandeling van een chronische ontsteking

Hoewel deze behandeling experimenteel is zien we vaker de positieve effecten van hyperthermie bij behandeling van een chronische ontsteking. Lees hier meer.

Lees verder

Hyperthermie bij longkanker

In deze moeilijke tijden waarbij velen getroffen worden door het Corona virus (COVID-19), is dit een hartverwarmend bericht. Hier is zijn verhaal te lezen.

Lees verder

Hyperthermie versterkt radiotherapie en/of chemotherapie

Dit artikel geeft een overzicht van de behandelmethoden, de huidige toepassingen en de klinische bewijzen van de waarde van milde hyperthermie.

Lees verder

Overzicht wetenschappelijke studies Hyperthermie

Hieronder een overzicht van 24 gerandomiseerde studies, met in beeld gebracht:

Lees verder

Ervaringen

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Bij toeval zijn er (ruim 20 jaar na de diagnose borstkanker) uitzaaiingen ontdekt in heup en ruggenwervel. De tumormarkers zijn door de reguliere behandeling in het ziekenhuis gezakt naar +/- 40. Dit is 2 jaar stabiel gebleven maar daarna gingen de tumormarkers weer stijgen. Het overstappen op andere medicatie zorgde niet voor een daling, de tumormarkers bleven stijgen. Scan gehad, klein plekje op de long.

- Mevrouw W.Z.

In april 2021 voelde ik ineens een knobbeltje in mijn hals. Ik werd doorgestuurd naar het ziekenhuis en na scans, puncties en een klieruitname kreeg ik de diagnose Hodgkin. Na de schrik kwam de vraag: hoe wil ik mij laten behandelen? Regulier gaat dat met een chemokuur. Dat zag ik aanvankelijk niet zitten. Ik geloof in een natuurlijke manier van genezen en heb eerst de tijd genomen om bij allerlei alternatieven te informeren. Een aantal van deze artsen raadde mij toch chemotherapie aan, omdat Hodgkin daarmee te genezen is. Deze route ben ik uiteindelijk ingegaan mede door het gesprek met dr. Bachrach.

- Mevrouw N.A.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.