Oncotherm: Innovatieve Kankerbehandeling met Oncothermie

Oncotherm: Innovatieve Kankerbehandeling met Oncothermie

Oncotherm, opgericht in 1988 door Prof. Dr. András Szász, is gespecialiseerd in geavanceerde kankerbehandelingstechnologie. Hun voornaamste methode, gemoduleerde elektro-hyperthermie (mEHT®), verwarmt kwaadaardige cellen selectief met een gemoduleerd elektromagnetisch veld. Dit verhoogt de effectiviteit van chemotherapie en radiotherapie, terwijl bijwerkingen worden verminderd. Hierdoor verbetert de levenskwaliteit en overlevingskansen van patiënten.

Oncotherm’s apparaten, zoals de EHY-2030, staan bekend om hun hoge kwaliteit en zijn wereldwijd erkend.

Het Centrum Hyperthermie is een van de weinige klinieken in Europa die gebruik maakt van de Oncotherm EHY-2000, een geavanceerd apparaat voor hyperthermie behandelingen bij kanker. Deze machine is speciaal ontworpen om kanker te bestrijden door middel van modulated electro-hyperthermia (mEHT), een technologie die gebruik maakt van elektromagnetische velden om tumorcellen selectief te verhitten en te beschadigen zonder het omliggende gezonde weefsel te beïnvloeden.

De EHY-2000 werkt door een gecontroleerde hoeveelheid energie toe te dienen aan een gelokaliseerd behandelgebied via een mobiel elektrode, terwijl een tweede elektrode vast blijft onder de patiënt. Dit systeem gebruikt een draaggolffrequentie van 13,56 MHz om de energie specifiek naar de kankercellen te leiden. Door de hogere ionische concentraties in het kwaadaardige weefsel ontstaat er een natuurlijke selectie, waardoor de RF-velden vooral door de tumorcellen stromen en deze selectief verhitten (Port Moody Health) (Integrated Health Clinic) .

De effecten van deze behandeling zijn indrukwekkend. Onderzoek heeft aangetoond dat hyperthermie in combinatie met andere behandelingen zoals chemotherapie en radiotherapie de effectiviteit van deze behandelingen kan verhogen door de doorlaatbaarheid van de celmembranen van de tumor te vergroten, waardoor medicijnen beter kunnen worden opgenomen. Bovendien kan de verhitting van tumorcellen een immuunrespons in het lichaam opwekken, wat kan helpen bij het bestrijden van kanker op langere termijn (Integrated Health Clinic) (Onco Integrativa) .

Het Centrum Hyperthermie biedt patiënten hiermee een innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde methode om hun kankerbehandeling te versterken, met minimale bijwerkingen en een verbeterde kwaliteit van leven. Dit maakt het centrum een unieke en waardevolle toevoeging aan de medische opties voor kankerpatiënten in Europa.

In het Centrum Hypermie werken wij ook met de technieken van Alba & Andromedic (Hy-Deep).

Het Centrum Hyperthermie bepaalt op basis van meer dan 15 jaar ervaring welke apparatuur het meest geschikt is voor elke individuele patiënt. Wilt u meer weten over hyperthermie en hoe deze behandeling in uw specifieke geval kan helpen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.