Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Peter schrok enorm toen hij in oktober 2019 te horen kreeg dat hij endeldarmkanker had. Een paar weken later kreeg hij weer een beetje hoop: de diverse scans en onderzoeken lieten zien dat Peter zou genezen.

Genezen

Peter: ‘Voordat ik geopereerd zou worden, werd ik eerst 5 keer bestraald. Intussen deed Corona zijn intrede in Nederland en tot overmaat van ramp werd mijn operatie tot twee keer toe uitgesteld. Maar in april ging ik dan toch onder het mes. Dat is echt heel goed gegaan. Mijn chirurg vertelde me dat hij alles had kunnen weghalen. De snijranden waren schoon, het bloed zag er goed uit en er was geen nabehandeling nodig. Ik had zelfs geen tijdelijke stoma gekregen! Een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik genezen was van endeldarmkanker en dat ik naar huis mocht. Nu kon ik aan mijn herstel gaan werken.’

Endeldarmkanker met uitzaaiingen

Het liep echter anders toen er enkele weken later bij een extra controle uitzaaiingen in het lymfesysteem werden ontdekt. ‘Het was nog maar kort geleden dat ik genezen was verklaard van endeldarmkanker en nu ineens kreeg ik het bericht dat ik niet meer zou genezen. Dat bericht kwam dan ook als een donderslag bij een heldere hemel. Mijn wereld stortte in’, weet Peter nog goed. ‘Ik was er helemaal kapot van. Wie had dit kunnen denken? Het enige wat ze me nog konden bieden was levensverlengende chemotherapie.’

Centrum voor Hyperthermie

Peter ging gelijk op internet zoeken naar behandelingen die een gunstiger prognose lieten zien. ‘Zo kwam ik terecht bij het Centrum voor Hyperthermie in Amsterdam. Ik heb meteen een afspraak gemaakt. Na een zeer professioneel en duidelijk intakegesprek werd meteen gestart met de behandelingen. Elke dag voor én elke dag na de chemokuur, ging ik richting Amsterdam. Bij iedere behandeling werd me heel goed uitgelegd wat er ging gebeuren en wat de hyperthermie met mijn kankercellen deed. Dat vond ik erg prettig.’

Vitamine C

‘Tegelijkertijd startte ik ook met een behandeling van hoge doses vitamine C die ik twee keer per week via een infuus kreeg toegediend. Ook hiervoor had ik bij het Centrum voor Hyperthermie terechtgekund, maar ik koos ervoor om me hiervoor dichter bij huis te laten behandelen. Verder gebruikte ik dagelijks CBD-olie, schrapte ik vrijwel alle suiker uit mijn dieet en vastte ik drie dagen per week.’

Hoopvol

De behandelingen deden hun werk: ‘Er zijn sinds die keer dat ik te horen kreeg dat ik niet meer beter werd diverse CT-scans gemaakt. Die toonden aan dat de uitzaaiingen kleiner zijn geworden, en bij de laatste scan was het aantal uitzaaiingen verminderd. Mijn oncoloog was uiterst verrast en heeft me zelf aangemoedigd om door te gaan met de hyperthermie en de vitamine-C-infusen.’

Toekomst

Peter durft weer vooruit te kijken. ‘Ik maak alweer plannen voor vakanties en concerten. Dat had ik een paar jaar geleden echt niet meer durven hopen. Ik ben zó blij dat ik terecht ben gekomen bij het Centrum voor Hyperthermie en de kliniek waar ik de vitamine-C-infusen krijg! Daar blijf ik dan ook gewoon mee doorgaan. We zien wel waar we uitkomen.’

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Je leefstijl tijdens kanker: maak het verschil

Een betere leefstijl kan echt het verschil maken tijdens je behandeling tegen kanker. Lees er hier over.

Lees verder

Wat is kanker?

Kanker heeft een gigantische impact op ons lichaam én op ons leven. Wat gebeurt er in je lichaam als je kanker hebt, hoe wordt kanker behandeld? Je leest het in dit blog.

Lees verder

Is hyperthermie voor mij geschikt?

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

De effectiviteit van hyperthermie uitgelegd

Onderzoek naar de genezing van kanker staat nooit stil. Lees er hier meer over en wat de effectiviteit van hyperthermie kan zijn.

Lees verder

Betere behandelresultaten met hyperthermie

De resultaten van hyperthermie naast chemo- en/of radiotherapie spreken voor zich. Bekijk hier de behandelresultaten.

Lees verder

Dit wist je nog niet over… de verdere mogelijkheden van hyperthermie

Lees hier over de mogelijkheden van hyperthermie.

Lees verder

Hyperthermie bij (endel)darmkanker

Direct na dit bericht ben ik gaan zoeken naar extra behandelingen, en kwam al snel uit bij het hyperthermie centrum in Amsterdam. Lees hier meneer zijn ervaring.

Lees verder

Ervaringen

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

I fell I’ll with brain cancer (glioblastoma) in 2019 and had a recurrence in 2021. The doctors gave me months to live but treating myself like an athlete where every percentage counts I managed to turn my Diagnose around with the help of Vitamin C and Hyperthermia at the Centrum Hyperthermia. I am now cancer free and highly recommend them. I couldn’t be more grateful for everything they do!

- Mevrouw N.K.

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.