Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Peter schrok enorm toen hij in oktober 2019 te horen kreeg dat hij endeldarmkanker had. Een paar weken later kreeg hij weer een beetje hoop: de diverse scans en onderzoeken lieten zien dat Peter zou genezen.

Genezen

Peter: ‘Voordat ik geopereerd zou worden, werd ik eerst 5 keer bestraald. Intussen deed Corona zijn intrede in Nederland en tot overmaat van ramp werd mijn operatie tot twee keer toe uitgesteld. Maar in april ging ik dan toch onder het mes. Dat is echt heel goed gegaan. Mijn chirurg vertelde me dat hij alles had kunnen weghalen. De snijranden waren schoon, het bloed zag er goed uit en er was geen nabehandeling nodig. Ik had zelfs geen tijdelijke stoma gekregen! Een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik genezen was van endeldarmkanker en dat ik naar huis mocht. Nu kon ik aan mijn herstel gaan werken.’

Endeldarmkanker met uitzaaiingen

Het liep echter anders toen er enkele weken later bij een extra controle uitzaaiingen in het lymfesysteem werden ontdekt. ‘Het was nog maar kort geleden dat ik genezen was verklaard van endeldarmkanker en nu ineens kreeg ik het bericht dat ik niet meer zou genezen. Dat bericht kwam dan ook als een donderslag bij een heldere hemel. Mijn wereld stortte in’, weet Peter nog goed. ‘Ik was er helemaal kapot van. Wie had dit kunnen denken? Het enige wat ze me nog konden bieden was levensverlengende chemotherapie.’

Centrum voor Hyperthermie

Peter ging gelijk op internet zoeken naar behandelingen die een gunstiger prognose lieten zien. ‘Zo kwam ik terecht bij het Centrum voor Hyperthermie in Amsterdam. Ik heb meteen een afspraak gemaakt. Na een zeer professioneel en duidelijk intakegesprek werd meteen gestart met de behandelingen. Elke dag voor én elke dag na de chemokuur, ging ik richting Amsterdam. Bij iedere behandeling werd me heel goed uitgelegd wat er ging gebeuren en wat de hyperthermie met mijn kankercellen deed. Dat vond ik erg prettig.’

Vitamine C

‘Tegelijkertijd startte ik ook met een behandeling van hoge doses vitamine C die ik twee keer per week via een infuus kreeg toegediend. Ook hiervoor had ik bij het Centrum voor Hyperthermie terechtgekund, maar ik koos ervoor om me hiervoor dichter bij huis te laten behandelen. Verder gebruikte ik dagelijks CBD-olie, schrapte ik vrijwel alle suiker uit mijn dieet en vastte ik drie dagen per week.’

Hoopvol

De behandelingen deden hun werk: ‘Er zijn sinds die keer dat ik te horen kreeg dat ik niet meer beter werd diverse CT-scans gemaakt. Die toonden aan dat de uitzaaiingen kleiner zijn geworden, en bij de laatste scan was het aantal uitzaaiingen verminderd. Mijn oncoloog was uiterst verrast en heeft me zelf aangemoedigd om door te gaan met de hyperthermie en de vitamine-C-infusen.’

Toekomst

Peter durft weer vooruit te kijken. ‘Ik maak alweer plannen voor vakanties en concerten. Dat had ik een paar jaar geleden echt niet meer durven hopen. Ik ben zó blij dat ik terecht ben gekomen bij het Centrum voor Hyperthermie en de kliniek waar ik de vitamine-C-infusen krijg! Daar blijf ik dan ook gewoon mee doorgaan. We zien wel waar we uitkomen.’

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Hyperthermie bij Slokdarmkanker

Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld.
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.

Lees verder

Bezoek aan INMOA van M. Bachrach

Bezoek van M. Bachrach (praktijkhouder/manager Centrum Hyperthermie) aan INMOA Madrid op 29.12.2023. Tijdens dit bezoek een ontmoeting en gesprek met mw. dr. E. Arrojo (praktijkhouder en radiotherapeut-oncoloog).

Lees verder

Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders

Ongeveer 1 op de 2 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met kanker, volgens recente cijfers. Lees er hier meer over.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij ziekte van Lyme en sportblessures

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker, maar wist je dat het ook bij andere aandoeningen kan worden toegepast? Je leest het hier.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: immunotherapie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij triple negatief borstkanker mogelijk?

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker. Ook bij triple negatief borstkanker kan hyperthermie een posotieve bijdrage leveren. Je leest het hier.

Lees verder

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Je leefstijl tijdens kanker: maak het verschil

Een betere leefstijl kan echt het verschil maken tijdens je behandeling tegen kanker. Lees er hier over.

Lees verder

Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.