Hyperthermie bij borstkanker

Met veel dank mogen wij uw ervaring delen, u leest mee via: https://hyperthermie.info/ervaringen/mevrouw-e-d-borstkanker-november-2022/

borstkanker
breast tumor

Hyperthermie bij borstkanker

Begin 2018 werd bij mij borstkanker vastgesteld met uitzaaiing in de lymfeklieren.  Ik kreeg een adjuvante therapie van 4 maal EC (epirubicine cyclofosfamide ) om de 3 weken en daarna wekelijks Taxol 12 maal.  Persoonlijk heb ik dat niet goed verdragen, de bijwerkingen waren zwaar.

Het resultaat was bevredigend de tumor marker daalde van 240 naar 38 op de scan waren de tumoren met 1/3 geslonken.  Ze waren oorspronkelijk 1,8 cm en de andere 1,5 cm.  De biopsie was van die ene tumor en die was hormoongevoelig achteraf werd ook de 2 de geanalyseerd en dat was een eiwit gevoelige, indien ze dat vooraf hadden geweten hadden ze perjeta toegevoegd aan de chemo.

Er volgde een dubbele amputatie en een oksel uitruiming.   Daarna werd mij voorgesteld om een immunotherapie te volgen nl. herceptine dit om eventueel resterende kankercellen te doden.   Ik heb toen een 2 de advies ingewonnen en die bevestigde dat dit de beste weg was gezien die 2 de tumor eiwitgevoelig was. (Reguliere artsen volgen een protocol en in feite krijg je overal hetzelfde advies)

Men zegt dat immunotherapie minder zwaar is, het is inderdaad niet zo zwaar als EC en Taxol maar ik vond het helemaal niet meevallen.  Mijn bloeddruk was meestal 5/8 mijn hoofd zeer ijl en duizeling, iets oprapen was een probleem en ik was kortademig.

Acht maanden volgde ik die behandeling en tijdens die periode bleef de tumormarker consequent stijgen. Van 38 ging hij naar 360. (Voorheen was hij niet hoger dan 240 gegaan) Op de scans was nog niets te zien.   Conclusie: het is er maar waar en de herceptine is onvoldoende. Na 8 maanden stopte ik met de herceptine omdat een schouder operatie diende te gebeuren (die door de kankerbehandeling was uitgesteld).  Na genezing van de schouder liet ik opnieuw scans maken en bloed analyses. De tumormarker was 2400 de tumor was terug in borst en oksel en er waren meerdere uitzaaiingen lever, bot en longen.  De vervolgbehandeling is Kadcyla een combinatie van chemo (emptansine) en immunotherapie (herceptine.)

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie” de uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100 % efficiënt het was een soort rem op de groei van de kankercellen.  Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcyla. Voor mij absoluut het proberen waard.

Een mailtje gestuurd, een telefoontje teruggekregen en een afspraak vastgelegd. Dat ging vlug en vlot op korte termijn.  Zo kon ik de hyperthermie gelijktijdig met de Kadcyla aan vangen.

Vanaf mijn eerste bezoek tot nu waren alle indrukken en ervaringen meer dan positief.  Je komt daar voor de eerste keer en je denkt: het is hier best gezellig en er hangt geen ziekenhuissfeertje.  Zeer gastvrij onthaal onmiddellijk met een kopje koffie (toen kon ik die nog verdragen) lekkere koffie ben inmiddels overgeschakeld naar de thee die ook heerlijk is. Bij de intake wordt er ruim de tijd voor je genomen, je dossier wordt uitgebreid besproken. Tijdens de verdere behandelingen is het verfrissend te merken dat je geen nummer bent, dat je wat dan ook betreffende je behandeling kan bespreken, dat er met je wordt meegedacht en vooral dat je nuttige tips krijgt.  Zo zette dr. Bachrach mij op het spoor van de RFA (radiofrequentie-ablatie)

Inmiddels kan ik een vergelijking maken tussen een behandeling gecombineerd met hyperthermie en een behandeling zonder begeleidende hyperthermie.  Ondanks het feit dat het nu een chemo en een immunotherapie is, heb ik minder last van bijwerkingen.  Het grootste verschil is dat mijn bloeddruk normaal blijft.  Ik ben wel vlugger vermoeid maar ik voel mij niet meer zo mottig. Verder toonde de scan na 6 maanden een verkleining van alle tumoren.  Hier wil ik aan toevoegen dat we in die eerste periode een tumor op de rib niet gecommuniceerd hadden, die werd dus niet behandeld en dat was de enige tumor die niet gekrompen was. Ben benieuwd naar de scan van januari e.k.  De tumormarker ging van 2400 naar 260.  Jammer genoeg kan men dit niet meten, maar ik ben er 200 % van overtuigd dat de Kadcyla behandeling minder resultaat zou gegeven hebben zonder de ondersteuning van de hyperthermie.  (Vooral gezien het feit dat ook hier de herceptine de kankercel moet “zichtbaar” maken)

Het is doodjammer dat dit niet meer bekend is en onbekend is onbemind. Inmiddels heb ik meerdere info bundeltjes gemaakt voor oncologen en dokters die mij behandelen, het is maar de vraag of ze er iets mee zullen doen.  Dit zou deel moeten uitmaken van elke kankerbehandeling en het ziekenfonds zou moeten tussenkomen (wat ze meestal niet doen ik heb het hier dus over België).

Wil je mij hierover spreken, altijd bereid,  vraag gerust mijn mail of telefoon aan het centrum.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Uitgelicht: Dendritische Cel Therapie

Hyperthermie, in de medische context, verwijst naar het opzettelijk verhogen van de lichaamstemperatuur als behandelmethode voor kanker en andere ziekten. Het gebruik van warmte om ziekten te behandelen, waaronder kanker, gaat terug tot de oudheid, maar de moderne- en. systematische toepassing van hyperthermie in de geneeskunde begon in 20e eeuw.

Lees verder

De geschiedenis van Hyperthermie

Hyperthermie, in de medische context, verwijst naar het opzettelijk verhogen van de lichaamstemperatuur als behandelmethode voor kanker en andere ziekten. Het gebruik van warmte om ziekten te behandelen, waaronder kanker, gaat terug tot de oudheid, maar de moderne- en. systematische toepassing van hyperthermie in de geneeskunde begon in 20e eeuw.

Lees verder

Uitgelicht: Blaaskanker

Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld. 
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.

Globaal gezien staat slokdarmkanker op nummer 8 van meest voorkomende soorten kanker.
Bij slokdarmkanker (ook bekend als oesofaguskanker of oesophaguscarcinoom) zit er een
kwaadaardige tumor in de slokdarm. De slokdarm is een orgaan tussen de keel en de maag. Als je
eten doorslikt, passeert het via de slokdarm naar de maag.

Lees verder

Uitgelicht: Slokdarmkanker

Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld. 
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.

Globaal gezien staat slokdarmkanker op nummer 8 van meest voorkomende soorten kanker.
Bij slokdarmkanker (ook bekend als oesofaguskanker of oesophaguscarcinoom) zit er een
kwaadaardige tumor in de slokdarm. De slokdarm is een orgaan tussen de keel en de maag. Als je
eten doorslikt, passeert het via de slokdarm naar de maag.

Lees verder

Uitgelicht: Baarmoederhalskanker

Onderzoek heeft aangetoond dat hyperthermie een waardevolle toevoeging kan zijn aan de behandeling van baarmoederhalskanker, vooral in combinatie met andere vormen van therapie zoals chemotherapie, bestraling en immunotherapie. Studies hebben de effectiviteit van hyperthermie bij baarmoederhalskanker bevestigd en laten zien dat het de resultaten van de behandeling kan verbeteren.

Lees verder

Uitgelicht: de Oncotherm

Oncotherm: Innovatieve Kankerbehandeling met Oncothermie
Oncotherm, opgericht in 1988 door Prof. Dr. András Szász, is gespecialiseerd in geavanceerde kankerbehandelingstechnologie. Hun voornaamste methode, gemoduleerde elektro-hyperthermie (mEHT®), verwarmt kwaadaardige cellen selectief met een gemoduleerd elektromagnetisch veld. Dit verhoogt de effectiviteit van chemotherapie en radiotherapie, terwijl bijwerkingen worden verminderd. Hierdoor verbetert de levenskwaliteit en overlevingskansen van patiënten.

Lees verder

Hyperthermie bij Hoofd-Hals kanker

Bij hoofd-halskanker gaat het om kanker in het hoofd-halsgebied, oftewel de bovenste adem- en voedselweg boven het niveau van de sleutelbeenderen. De verschillende kankers die samen de groep hoofd-halskanker vormen, zijn zeldzaam. Ongeveer 3% van de gevallen van kanker bevindt zich in het hoofd-halsgebied. Lees er hier meer over op onze website

Lees verder

Bezoek aan INMOA van M. Bachrach

Bezoek van M. Bachrach (praktijkhouder/manager Centrum Hyperthermie) aan INMOA Madrid op 29.12.2023. Tijdens dit bezoek een ontmoeting en gesprek met mw. dr. E. Arrojo (praktijkhouder en radiotherapeut-oncoloog).

Lees verder

Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders

Ongeveer 1 op de 2 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met kanker, volgens recente cijfers. Lees er hier meer over.

Lees verder

Ervaringen

Na 32 bestralingen en 2 operaties was jammer genoeg mijn plaveiselcelcarcinoom in de hals niet helemaal verdwenen daarom kreeg ik in juli 2022 immuuntherapie toegediend ik had gelezen over hyperthermie en wat mij aantrok was dat er gesproken werd over de combinatie immuntherapie/hyperthermie.
Ik ben daarom 1 jaar lang 2 maal per week van Rotterdam naar Amsterdam gereden voor de behandeling

- D.H. Plaveiselcelcarcinoom

Zo kwam ook het Centrum Hyperthermie voorbij. In die 2 a 3 weken van hele nare gesprekken was daar het gesprek met dr. Bachrach van Centrum Hyperthermie. Wat een verademing was dat. Eindelijk iets van hoop, vooruitzicht, geen prognose hoe lang ik nog zo leven enz. . Er is uitgebreid de tijd voor mij genomen om het allemaal zo goed mogelijk aan mij uit te leggen.

- M.S.

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.