Is hyperthermie voor mij geschikt?

Hyperthermie kan een behulpzame uitbreiding zijn bij het behandelen van ziekten zoals kanker. De behandeling helpt de werking van bestraling en/of chemotherapie te versterken, om optimaal de tumor of het kankergezwel aan te pakken. Maar is hyperthermie wel voor iedereen mogelijk? We behandelen het in dit blog.

De uitleg

Bij behandeling met hyperthermie wordt de lichaamstemperatuur verhoogd boven de “normale” temperaturen van het lichaam, namelijk rond de 40°C – 44°C, ongeveer een uur lang. Dit gebeurt in hiervoor speciaal ontwikkelde systemen met microgolfstraling. Hiermee worden ziekten als onder andere kanker behandeld. De warmte vernietigt kankercellen en spaart daarbij de normale cellen.

Tumoren behandelen

Vaak wordt hyperthermie gebruikt in combinatie met andere behandelmethoden, zoals chemotherapie of radiotherapie. In combinatie met radiotherapie is het uitermate geschikt, omdat het de kankercellen gevoeliger kan maken. Hyperthermie brengt bloed naar de tumor, waardoor deze beter herkend en aangepakt kan worden bij behandeling. Hierdoor is de behandeling effectiever. Hyperthermie wordt in het algemeen gezien als relatief veilige behandeling. Het werkt het best wanneer het binnen een kort tijdsbestek na radiotherapie plaatsvindt, het liefst binnen een paar uur.

Voor jou?

Hyperthermie is bewezen heel geschikt bij de behandeling van:

Optimale voorzieningen

Bij hyperthermie zijn er vrijwel geen contra-indicaties. Afhankelijk van de locatie van de kanker, kun je in sommige gevallen niet behandeld worden met een pacemaker. Wanneer je twijfelt of je behandeld kunt worden of niet, kun je je het beste laten adviseren. Overleg met je arts of hyperthermie voor jou een optie is.

Centrum Hyperthemie

Bij Centrum Hyperthermie zullen we ook altijd eerst samen met jou kijken wat er voor jou mogelijk is. Wanneer je gezond genoeg bent verklaard om in behandeling te gaan, zullen we een behandelplan opstellen. Tijdens de sessies blijft er altijd iemand in de buurt om te zorgen dat je comfortabel bent. Heb je last of voel je je oncomfortabel, dan kan de behandelaar te allen tijde de temperatuur verstellen. Overigens:

Altijd welkom

Bij Centrum Hyperthermie vinden we het belangrijk dat je je prettig en serieus genomen voelt en daar dragen we dagelijks zorg voor. Door te blijven praten doen wij ons uiterste best om te zorgen dat jij op een manier behandeld wordt die prettig is, goed voelt en jouw ondersteunt in al je wensen. Maak gerust een afspraak om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Je leefstijl tijdens kanker: maak het verschil

Een betere leefstijl kan echt het verschil maken tijdens je behandeling tegen kanker. Lees er hier over.

Lees verder

Wat is kanker?

Kanker heeft een gigantische impact op ons lichaam én op ons leven. Wat gebeurt er in je lichaam als je kanker hebt, hoe wordt kanker behandeld? Je leest het in dit blog.

Lees verder

De effectiviteit van hyperthermie uitgelegd

Onderzoek naar de genezing van kanker staat nooit stil. Lees er hier meer over en wat de effectiviteit van hyperthermie kan zijn.

Lees verder

Betere behandelresultaten met hyperthermie

De resultaten van hyperthermie naast chemo- en/of radiotherapie spreken voor zich. Bekijk hier de behandelresultaten.

Lees verder

Dit wist je nog niet over… de verdere mogelijkheden van hyperthermie

Lees hier over de mogelijkheden van hyperthermie.

Lees verder

Hyperthermie bij (endel)darmkanker

Direct na dit bericht ben ik gaan zoeken naar extra behandelingen, en kwam al snel uit bij het hyperthermie centrum in Amsterdam. Lees hier meneer zijn ervaring.

Lees verder

Ervaringen

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

I fell I’ll with brain cancer (glioblastoma) in 2019 and had a recurrence in 2021. The doctors gave me months to live but treating myself like an athlete where every percentage counts I managed to turn my Diagnose around with the help of Vitamin C and Hyperthermia at the Centrum Hyperthermia. I am now cancer free and highly recommend them. I couldn’t be more grateful for everything they do!

- Mevrouw N.K.

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.