Is hyperthermie voor mij geschikt?

Hyperthermie kan een behulpzame uitbreiding zijn bij het behandelen van ziekten zoals kanker. De behandeling helpt de werking van bestraling en/of chemotherapie te versterken, om optimaal de tumor of het kankergezwel aan te pakken. Maar is hyperthermie wel voor iedereen mogelijk? We behandelen het in dit blog.

De uitleg

Bij behandeling met hyperthermie wordt de lichaamstemperatuur verhoogd boven de “normale” temperaturen van het lichaam, namelijk rond de 40°C – 44°C, ongeveer een uur lang. Dit gebeurt in hiervoor speciaal ontwikkelde systemen met microgolfstraling. Hiermee worden ziekten als onder andere kanker behandeld. De warmte vernietigt kankercellen en spaart daarbij de normale cellen.

Tumoren behandelen

Vaak wordt hyperthermie gebruikt in combinatie met andere behandelmethoden, zoals chemotherapie of radiotherapie. In combinatie met radiotherapie is het uitermate geschikt, omdat het de kankercellen gevoeliger kan maken. Hyperthermie brengt bloed naar de tumor, waardoor deze beter herkend en aangepakt kan worden bij behandeling. Hierdoor is de behandeling effectiever. Hyperthermie wordt in het algemeen gezien als relatief veilige behandeling. Het werkt het best wanneer het binnen een kort tijdsbestek na radiotherapie plaatsvindt, het liefst binnen een paar uur.

Voor jou?

Hyperthermie is bewezen heel geschikt bij de behandeling van:

Optimale voorzieningen

Bij hyperthermie zijn er vrijwel geen contra-indicaties. Afhankelijk van de locatie van de kanker, kun je in sommige gevallen niet behandeld worden met een pacemaker. Wanneer je twijfelt of je behandeld kunt worden of niet, kun je je het beste laten adviseren. Overleg met je arts of hyperthermie voor jou een optie is.

Centrum Hyperthemie

Bij Centrum Hyperthermie zullen we ook altijd eerst samen met jou kijken wat er voor jou mogelijk is. Wanneer je gezond genoeg bent verklaard om in behandeling te gaan, zullen we een behandelplan opstellen. Tijdens de sessies blijft er altijd iemand in de buurt om te zorgen dat je comfortabel bent. Heb je last of voel je je oncomfortabel, dan kan de behandelaar te allen tijde de temperatuur verstellen. Overigens:

Altijd welkom

Bij Centrum Hyperthermie vinden we het belangrijk dat je je prettig en serieus genomen voelt en daar dragen we dagelijks zorg voor. Door te blijven praten doen wij ons uiterste best om te zorgen dat jij op een manier behandeld wordt die prettig is, goed voelt en jouw ondersteunt in al je wensen. Maak gerust een afspraak om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Bezoek aan INMOA van M. Bachrach

Bezoek van M. Bachrach (praktijkhouder/manager Centrum Hyperthermie) aan INMOA Madrid op 29.12.2023. Tijdens dit bezoek een ontmoeting en gesprek met mw. dr. E. Arrojo (praktijkhouder en radiotherapeut-oncoloog).

Lees verder

Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders

Ongeveer 1 op de 2 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met kanker, volgens recente cijfers. Lees er hier meer over.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij ziekte van Lyme en sportblessures

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker, maar wist je dat het ook bij andere aandoeningen kan worden toegepast? Je leest het hier.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: immunotherapie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij triple negatief borstkanker mogelijk?

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker. Ook bij triple negatief borstkanker kan hyperthermie een posotieve bijdrage leveren. Je leest het hier.

Lees verder

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Je leefstijl tijdens kanker: maak het verschil

Een betere leefstijl kan echt het verschil maken tijdens je behandeling tegen kanker. Lees er hier over.

Lees verder

Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.