Hyperthermie als pilaar binnen de oncologie

Hyperthermie als wapen tegen kanker krijgt steeds meer bekendheid, lees hieronder over een Spaanse arts die zijn ervaring uitlegt (vertaling onderaan):

kanker-behandeling

Hyperthermie als vierde pilaar, binnen de oncologische zorg:

http://www.surinenglish.com/…/hyperthermia-become-fourth-pi…

Question; What do you think research should be focusing on in the fight against cancer?

Answer: Chemotherapy has achieved a great deal, but it has gone as far as it can now. The line of research should focus on immunotherapy. Cancer is the growth of a normal tissue which degenerates and goes out of control in our bodies. If our immune system works, it eliminates this degeneration. It occurs because, whether for genetic reasons, tobacco, eating habits, sunshine or whatever, there is an alteration and these cells grow progressively, slowly and adapting themselves to their environment. The body starts to see them as something normal and doesn’t reject them. That’s where I believe immunological treatments come into their own. Hyperthermia produces this response. The tumour hates the heat, it becomes angry. It’s like pouring water into an ants’ nest and all the ants run away. The tumour starts to reproduce itself more rapidly and to express a series of receivers which make it visible to the immune system.

http://www.surinenglish.com/lifestyle/201611/18/hyperthermia-become-fourth-pillar-20161118164053.html

Vraag; wat denk je dat onderzoek moet focussen op de strijd tegen kanker?

Antwoord: chemotherapie heeft een grote deal bereikt, maar het is zo ver gegaan als het nu kan. De lijn van het onderzoek moet zich concentreren op immunotherapie. Kanker is de groei van een normaal weefsel dat ontaarden en uit de hand gaat in onze lichamen. Als ons immuunsysteem werkt, elimineert het deze degeneratie. Het gebeurt omdat, of om genetische redenen, tabak, eetgewoonten, zonneschijn of wat dan ook, er een verandering is en dat deze cellen geleidelijk groeien, langzaam en zich aanpassen aan hun omgeving. Het lichaam begint ze te zien als iets normaal en wijst ze niet af. Dat is waar ik geloof dat immunologische behandelingen in hun eentje komen. Hyperthermie produceert deze reactie. De tumor haat de hitte, het wordt boos. Het is net als water gieten in een mieren nest en alle mieren lopen weg. De tumor begint zich sneller te voortplanten en een reeks ontvangers te uiten die het zichtbaar maken voor het immuunsysteem.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Je leefstijl tijdens kanker: maak het verschil

Een betere leefstijl kan echt het verschil maken tijdens je behandeling tegen kanker. Lees er hier over.

Lees verder

Wat is kanker?

Kanker heeft een gigantische impact op ons lichaam én op ons leven. Wat gebeurt er in je lichaam als je kanker hebt, hoe wordt kanker behandeld? Je leest het in dit blog.

Lees verder

Is hyperthermie voor mij geschikt?

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

De effectiviteit van hyperthermie uitgelegd

Onderzoek naar de genezing van kanker staat nooit stil. Lees er hier meer over en wat de effectiviteit van hyperthermie kan zijn.

Lees verder

Betere behandelresultaten met hyperthermie

De resultaten van hyperthermie naast chemo- en/of radiotherapie spreken voor zich. Bekijk hier de behandelresultaten.

Lees verder

Dit wist je nog niet over… de verdere mogelijkheden van hyperthermie

Lees hier over de mogelijkheden van hyperthermie.

Lees verder

Ervaringen

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

I fell I’ll with brain cancer (glioblastoma) in 2019 and had a recurrence in 2021. The doctors gave me months to live but treating myself like an athlete where every percentage counts I managed to turn my Diagnose around with the help of Vitamin C and Hyperthermia at the Centrum Hyperthermia. I am now cancer free and highly recommend them. I couldn’t be more grateful for everything they do!

- Mevrouw N.K.

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.