Hyperthermie als pilaar binnen de oncologie

Hyperthermie als wapen tegen kanker krijgt steeds meer bekendheid, lees hieronder over een Spaanse arts die zijn ervaring uitlegt (vertaling onderaan):

kanker-behandeling

Hyperthermie als vierde pilaar, binnen de oncologische zorg:

http://www.surinenglish.com/…/hyperthermia-become-fourth-pi…

Question; What do you think research should be focusing on in the fight against cancer?

Answer: Chemotherapy has achieved a great deal, but it has gone as far as it can now. The line of research should focus on immunotherapy. Cancer is the growth of a normal tissue which degenerates and goes out of control in our bodies. If our immune system works, it eliminates this degeneration. It occurs because, whether for genetic reasons, tobacco, eating habits, sunshine or whatever, there is an alteration and these cells grow progressively, slowly and adapting themselves to their environment. The body starts to see them as something normal and doesn’t reject them. That’s where I believe immunological treatments come into their own. Hyperthermia produces this response. The tumour hates the heat, it becomes angry. It’s like pouring water into an ants’ nest and all the ants run away. The tumour starts to reproduce itself more rapidly and to express a series of receivers which make it visible to the immune system.

http://www.surinenglish.com/lifestyle/201611/18/hyperthermia-become-fourth-pillar-20161118164053.html

Vraag; wat denk je dat onderzoek moet focussen op de strijd tegen kanker?

Antwoord: chemotherapie heeft een grote deal bereikt, maar het is zo ver gegaan als het nu kan. De lijn van het onderzoek moet zich concentreren op immunotherapie. Kanker is de groei van een normaal weefsel dat ontaarden en uit de hand gaat in onze lichamen. Als ons immuunsysteem werkt, elimineert het deze degeneratie. Het gebeurt omdat, of om genetische redenen, tabak, eetgewoonten, zonneschijn of wat dan ook, er een verandering is en dat deze cellen geleidelijk groeien, langzaam en zich aanpassen aan hun omgeving. Het lichaam begint ze te zien als iets normaal en wijst ze niet af. Dat is waar ik geloof dat immunologische behandelingen in hun eentje komen. Hyperthermie produceert deze reactie. De tumor haat de hitte, het wordt boos. Het is net als water gieten in een mieren nest en alle mieren lopen weg. De tumor begint zich sneller te voortplanten en een reeks ontvangers te uiten die het zichtbaar maken voor het immuunsysteem.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Hyperthermie bij Slokdarmkanker

Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld.
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.

Lees verder

Bezoek aan INMOA van M. Bachrach

Bezoek van M. Bachrach (praktijkhouder/manager Centrum Hyperthermie) aan INMOA Madrid op 29.12.2023. Tijdens dit bezoek een ontmoeting en gesprek met mw. dr. E. Arrojo (praktijkhouder en radiotherapeut-oncoloog).

Lees verder

Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders

Ongeveer 1 op de 2 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met kanker, volgens recente cijfers. Lees er hier meer over.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij ziekte van Lyme en sportblessures

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker, maar wist je dat het ook bij andere aandoeningen kan worden toegepast? Je leest het hier.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: immunotherapie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij triple negatief borstkanker mogelijk?

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker. Ook bij triple negatief borstkanker kan hyperthermie een posotieve bijdrage leveren. Je leest het hier.

Lees verder

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.