Hyperthermie bij (endel)darmkanker

hyperthermie-bij-(endel)darmkanker

In oktober 2019 werd bij mij endeldarmkanker ontdekt.

Na diverse scans en onderzoeken, werd mij en mijn vrouw na twee weken medegedeeld dat ik zou worden genezen.

Het behandelplan bestond uit 5 bestralingen en een operatie, met een bijna volledige verwijdering van mijn endeldarm. Geen chemotherapie nodig.

April 2020 werd ik geopereerd, de operatie werd 2 keer uitgesteld vanwege een overvol ziekenhuis (Covid-19). In die periode is mijn moeder en schoonmoeder overleden.

Na de operatie werd door de chirurg aangegeven dat alles was verwijderd, snijranden schoon, goede bloedwaarden, geen nabehandeling nodig. Zelfs geen tijdelijk stoma.

Na enkele dagen werd ik genezen verklaard en mocht het ziekenhuis verlaten. Er werd flink gewerkt aan mijn herstel. Tot dan ging alles volgens plan.

Enkele weken later bij een extra bloedcontrole (verdenking op een ontsteking bij de operatie rand), werden uitzaaiingen in mijn lymfesysteem ontdekt, en wel zodanig dat ik niet meer te genezen zou zijn. De behandeld chirurg gaf te kennen dat ik levensverlengend zou ik worden behandeld. Hij was erg ontdaan dat ik getroffen werd door de uitzaaiingen, wat ze totaal niet hadden verwacht in het ziekenhuis.  Zes chemo infusen en Avastin werd aan mij voorgesteld door de oncoloog.

Direct na dit bericht ben ik gaan zoeken naar extra behandelingen, en kwam al snel uit bij het hyperthermie centrum in Amsterdam, na een zeer professioneel en duidelijk intakegesprek werd meteen gestart met de behandelingen. De CT-beelden werden meegenomen en op basis hiervan werd een behandelplan opgesteld, en eventueel aangepast.

Telkens de dag voor en de dag na de chemotherapie richting Amsterdam. Bij elke behandeling werd mij uitgelegd wat het doel van de behandeling is, dit was een hele fijne ervaring, weten wat hyperthermie doet met mijn kankercellen!

Tegelijkertijd met de hyperthermie ben ik op zoek gegaan naar een behandeling met hoge doses Vitamine C. Dit werd ook aangeboden bij het hyperthermie centrum, maar vanwege de reisafstand ben ik uitgekomen bij dr. R. Elens van het Beterhuis in Meijel Limburg. Ook hier werd met een duidelijk professioneel intakegesprek en bloedonderzoek gestart met tweemaal per week 75 gram Vitamine C intraveneus, en groot aantal supplementen.

Zelf gebruik ik dagelijks CBD-olie.  2 keer per dag wandelen en 3 maal per week hardlopen, helaas moet zwemmen door corona nog even wachten.

Ook het gebruik van elke vorm van suiker is minimaal, en 3 dagen per week doe ik 16-8 vasten (16 uur vasten, 8 uur niet).

Beide behandelingen inclusief de behandeling met chemo en Avastin hebben ertoe geleid dat de twee CT-scans zeer goed waren, de uitzaaiingen waren kleiner geworden, en niet meer actief.  Bij de laatste scan werd al aangegeven door de oncoloog dat nog maar enkele uitzaaiingen zichtbaar zijn.

Mijn oncoloog was uiterst verrast, en moedigde mij aan om door te gaan met de behandelingen, ze laat me helemaal vrij hierin, wel met de voorwaarde haar op de hoogte te houden. Zelf is ze helaas gehouden aan de landelijke protocollen.

Nu in april 2021 kijk ik weer vooruit in mijn leven, en maak alweer plannen voor vakanties en concerten. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik terecht ben gekomen bij het hyperthermie centrum in Amsterdam en het BeterHuis in Meijel.

Door deze behandelingen heb ik naar mijn mening dit fantastisch resultaat bereikt. Er wordt verder gegaan met behandelen, en zien waar we uitkomen.

Dhr. N.A.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Wat is kanker?

Kanker heeft een gigantische impact op ons lichaam én op ons leven. Wat gebeurt er in je lichaam als je kanker hebt, hoe wordt kanker behandeld? Je leest het in dit blog.

Lees verder

Is hyperthermie voor mij geschikt?

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

De effectiviteit van hyperthermie uitgelegd

Onderzoek naar de genezing van kanker staat nooit stil. Lees er hier meer over en wat de effectiviteit van hyperthermie kan zijn.

Lees verder

Betere behandelresultaten met hyperthermie

De resultaten van hyperthermie naast chemo- en/of radiotherapie spreken voor zich. Bekijk hier de behandelresultaten.

Lees verder

Dit wist je nog niet over… de verdere mogelijkheden van hyperthermie

Lees hier over de mogelijkheden van hyperthermie.

Lees verder

Hyperthermie bij Borstkanker

Vanaf mijn eerste bezoek tot nu waren alle indrukken en ervaringen meer dan positief. Lees hier mevrouw haar ervaring met ons.

Lees verder

Wisselwerking Vitamine C en Hyperthermie

In 1995 werd er een onderzoek gepubliceerd over de werking vitamine C en hyperthermie. Nu, 25 jaar later, vinden we deze positieve berichten terug.

Lees verder

Hyperthermie: een warme belofte

Hyperthermie draagt niet alleen bij aan de overlevingskansen, maar ook aan de kwaliteit van leven voor de patiënt. Lees hier meer over het onderzoek.

Lees verder

Ervaring hyperthermie met lymfoom

Na kort onderzoek werd het al snel duidelijk dat het goed mis was, ik bleek een lymfoom in mijn darm te hebben ontwikkeld. Lees hier meneer zijn ervaring.

Lees verder

Ervaringen

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

I fell I’ll with brain cancer (glioblastoma) in 2019 and had a recurrence in 2021. The doctors gave me months to live but treating myself like an athlete where every percentage counts I managed to turn my Diagnose around with the help of Vitamin C and Hyperthermia at the Centrum Hyperthermia. I am now cancer free and highly recommend them. I couldn’t be more grateful for everything they do!

- Mevrouw N.K.

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.