Hyperthermie bij (endel)darmkanker

hyperthermie-bij-(endel)darmkanker

In oktober 2019 werd bij mij endeldarmkanker ontdekt.

Na diverse scans en onderzoeken, werd mij en mijn vrouw na twee weken medegedeeld dat ik zou worden genezen.

Het behandelplan bestond uit 5 bestralingen en een operatie, met een bijna volledige verwijdering van mijn endeldarm. Geen chemotherapie nodig.

April 2020 werd ik geopereerd, de operatie werd 2 keer uitgesteld vanwege een overvol ziekenhuis (Covid-19). In die periode is mijn moeder en schoonmoeder overleden.

Na de operatie werd door de chirurg aangegeven dat alles was verwijderd, snijranden schoon, goede bloedwaarden, geen nabehandeling nodig. Zelfs geen tijdelijk stoma.

Na enkele dagen werd ik genezen verklaard en mocht het ziekenhuis verlaten. Er werd flink gewerkt aan mijn herstel. Tot dan ging alles volgens plan.

Enkele weken later bij een extra bloedcontrole (verdenking op een ontsteking bij de operatie rand), werden uitzaaiingen in mijn lymfesysteem ontdekt, en wel zodanig dat ik niet meer te genezen zou zijn. De behandeld chirurg gaf te kennen dat ik levensverlengend zou ik worden behandeld. Hij was erg ontdaan dat ik getroffen werd door de uitzaaiingen, wat ze totaal niet hadden verwacht in het ziekenhuis.  Zes chemo infusen en Avastin werd aan mij voorgesteld door de oncoloog.

Direct na dit bericht ben ik gaan zoeken naar extra behandelingen, en kwam al snel uit bij het hyperthermie centrum in Amsterdam, na een zeer professioneel en duidelijk intakegesprek werd meteen gestart met de behandelingen. De CT-beelden werden meegenomen en op basis hiervan werd een behandelplan opgesteld, en eventueel aangepast.

Telkens de dag voor en de dag na de chemotherapie richting Amsterdam. Bij elke behandeling werd mij uitgelegd wat het doel van de behandeling is, dit was een hele fijne ervaring, weten wat hyperthermie doet met mijn kankercellen!

Tegelijkertijd met de hyperthermie ben ik op zoek gegaan naar een behandeling met hoge doses Vitamine C. Dit werd ook aangeboden bij het hyperthermie centrum, maar vanwege de reisafstand ben ik uitgekomen bij dr. R. Elens van het Beterhuis in Meijel Limburg. Ook hier werd met een duidelijk professioneel intakegesprek en bloedonderzoek gestart met tweemaal per week 75 gram Vitamine C intraveneus, en groot aantal supplementen.

Zelf gebruik ik dagelijks CBD-olie.  2 keer per dag wandelen en 3 maal per week hardlopen, helaas moet zwemmen door corona nog even wachten.

Ook het gebruik van elke vorm van suiker is minimaal, en 3 dagen per week doe ik 16-8 vasten (16 uur vasten, 8 uur niet).

Beide behandelingen inclusief de behandeling met chemo en Avastin hebben ertoe geleid dat de twee CT-scans zeer goed waren, de uitzaaiingen waren kleiner geworden, en niet meer actief.  Bij de laatste scan werd al aangegeven door de oncoloog dat nog maar enkele uitzaaiingen zichtbaar zijn.

Mijn oncoloog was uiterst verrast, en moedigde mij aan om door te gaan met de behandelingen, ze laat me helemaal vrij hierin, wel met de voorwaarde haar op de hoogte te houden. Zelf is ze helaas gehouden aan de landelijke protocollen.

Nu in april 2021 kijk ik weer vooruit in mijn leven, en maak alweer plannen voor vakanties en concerten. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik terecht ben gekomen bij het hyperthermie centrum in Amsterdam en het BeterHuis in Meijel.

Door deze behandelingen heb ik naar mijn mening dit fantastisch resultaat bereikt. Er wordt verder gegaan met behandelen, en zien waar we uitkomen.

Dhr. N.A.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Hyperthermie bij Slokdarmkanker

Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld.
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.

Lees verder

Bezoek aan INMOA van M. Bachrach

Bezoek van M. Bachrach (praktijkhouder/manager Centrum Hyperthermie) aan INMOA Madrid op 29.12.2023. Tijdens dit bezoek een ontmoeting en gesprek met mw. dr. E. Arrojo (praktijkhouder en radiotherapeut-oncoloog).

Lees verder

Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders

Ongeveer 1 op de 2 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met kanker, volgens recente cijfers. Lees er hier meer over.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij ziekte van Lyme en sportblessures

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker, maar wist je dat het ook bij andere aandoeningen kan worden toegepast? Je leest het hier.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: immunotherapie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij triple negatief borstkanker mogelijk?

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker. Ook bij triple negatief borstkanker kan hyperthermie een posotieve bijdrage leveren. Je leest het hier.

Lees verder

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.