Hyperthermie bij Borstkanker

Met veel dank mogen wij uw ervaring delen, u leest mee via: https://hyperthermie.info/ervaringen/mevrouw-e-d-borstkanker-november-2022/

borstkanker
breast tumor

Hyperthermie bij borstkanker

Begin 2018 werd bij mij borstkanker vastgesteld met uitzaaiing in de lymfeklieren.  Ik kreeg een adjuvante therapie van 4 maal EC (epirubicine cyclofosfamide ) om de 3 weken en daarna wekelijks Taxol 12 maal.  Persoonlijk heb ik dat niet goed verdragen, de bijwerkingen waren zwaar.

Het resultaat was bevredigend de tumor marker daalde van 240 naar 38 op de scan waren de tumoren met 1/3 geslonken.  Ze waren oorspronkelijk 1,8 cm en de andere 1,5 cm.  De biopsie was van die ene tumor en die was hormoongevoelig achteraf werd ook de 2 de geanalyseerd en dat was een eiwit gevoelige, indien ze dat vooraf hadden geweten hadden ze perjeta toegevoegd aan de chemo.

Er volgde een dubbele amputatie en een oksel uitruiming.   Daarna werd mij voorgesteld om een immunotherapie te volgen nl. herceptine dit om eventueel resterende kankercellen te doden.   Ik heb toen een 2 de advies ingewonnen en die bevestigde dat dit de beste weg was gezien die 2 de tumor eiwitgevoelig was. (Reguliere artsen volgen een protocol en in feite krijg je overal hetzelfde advies)

Men zegt dat immunotherapie minder zwaar is, het is inderdaad niet zo zwaar als EC en Taxol maar ik vond het helemaal niet meevallen.  Mijn bloeddruk was meestal 5/8 mijn hoofd zeer ijl en duizeling, iets oprapen was een probleem en ik was kortademig.

Acht maanden volgde ik die behandeling en tijdens die periode bleef de tumormarker consequent stijgen. Van 38 ging hij naar 360. (Voorheen was hij niet hoger dan 240 gegaan) Op de scans was nog niets te zien.   Conclusie: het is er maar waar en de herceptine is onvoldoende. Na 8 maanden stopte ik met de herceptine omdat een schouder operatie diende te gebeuren (die door de kankerbehandeling was uitgesteld).  Na genezing van de schouder liet ik opnieuw scans maken en bloed analyses. De tumormarker was 2400 de tumor was terug in borst en oksel en er waren meerdere uitzaaiingen lever, bot en longen.  De vervolgbehandeling is Kadcyla een combinatie van chemo (emptansine) en immunotherapie (herceptine.)

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie” de uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100 % efficiënt het was een soort rem op de groei van de kankercellen.  Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcyla. Voor mij absoluut het proberen waard.

Een mailtje gestuurd, een telefoontje teruggekregen en een afspraak vastgelegd. Dat ging vlug en vlot op korte termijn.  Zo kon ik de hyperthermie gelijktijdig met de Kadcyla aan vangen.

Vanaf mijn eerste bezoek tot nu waren alle indrukken en ervaringen meer dan positief.  Je komt daar voor de eerste keer en je denkt: het is hier best gezellig en er hangt geen ziekenhuissfeertje.  Zeer gastvrij onthaal onmiddellijk met een kopje koffie (toen kon ik die nog verdragen) lekkere koffie ben inmiddels overgeschakeld naar de thee die ook heerlijk is. Bij de intake wordt er ruim de tijd voor je genomen, je dossier wordt uitgebreid besproken. Tijdens de verdere behandelingen is het verfrissend te merken dat je geen nummer bent, dat je wat dan ook betreffende je behandeling kan bespreken, dat er met je wordt meegedacht en vooral dat je nuttige tips krijgt.  Zo zette dr. Bachrach mij op het spoor van de RFA (radiofrequentie-ablatie)

Inmiddels kan ik een vergelijking maken tussen een behandeling gecombineerd met hyperthermie en een behandeling zonder begeleidende hyperthermie.  Ondanks het feit dat het nu een chemo en een immunotherapie is, heb ik minder last van bijwerkingen.  Het grootste verschil is dat mijn bloeddruk normaal blijft.  Ik ben wel vlugger vermoeid maar ik voel mij niet meer zo mottig. Verder toonde de scan na 6 maanden een verkleining van alle tumoren.  Hier wil ik aan toevoegen dat we in die eerste periode een tumor op de rib niet gecommuniceerd hadden, die werd dus niet behandeld en dat was de enige tumor die niet gekrompen was. Ben benieuwd naar de scan van januari e.k.  De tumormarker ging van 2400 naar 260.  Jammer genoeg kan men dit niet meten, maar ik ben er 200 % van overtuigd dat de Kadcyla behandeling minder resultaat zou gegeven hebben zonder de ondersteuning van de hyperthermie.  (Vooral gezien het feit dat ook hier de herceptine de kankercel moet “zichtbaar” maken)

Het is doodjammer dat dit niet meer bekend is en onbekend is onbemind. Inmiddels heb ik meerdere info bundeltjes gemaakt voor oncologen en dokters die mij behandelen, het is maar de vraag of ze er iets mee zullen doen.  Dit zou deel moeten uitmaken van elke kankerbehandeling en het ziekenfonds zou moeten tussenkomen (wat ze meestal niet doen ik heb het hier dus over België).

Wil je mij hierover spreken, altijd bereid,  vraag gerust mijn mail of telefoon aan het centrum.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Hyperthermie bij Slokdarmkanker

Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld.
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.

Lees verder

Bezoek aan INMOA van M. Bachrach

Bezoek van M. Bachrach (praktijkhouder/manager Centrum Hyperthermie) aan INMOA Madrid op 29.12.2023. Tijdens dit bezoek een ontmoeting en gesprek met mw. dr. E. Arrojo (praktijkhouder en radiotherapeut-oncoloog).

Lees verder

Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders

Ongeveer 1 op de 2 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met kanker, volgens recente cijfers. Lees er hier meer over.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij ziekte van Lyme en sportblessures

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker, maar wist je dat het ook bij andere aandoeningen kan worden toegepast? Je leest het hier.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: immunotherapie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij triple negatief borstkanker mogelijk?

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker. Ook bij triple negatief borstkanker kan hyperthermie een posotieve bijdrage leveren. Je leest het hier.

Lees verder

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.