Gevecht op 30-jarige-leeftijd tegen Hodgkin Lymfoom Lymfklierkanker

Belgische patiënte doet haar verhaal hoe ze op 30-jarige leeftijd te maken kreeg met een Hodgkin lymfoom en wat haar strijd tegen deze ziekte allemaal betekende. Nu bijna 3 jaar later  is er geen tumor meer te bekennen.. lees hieronder verder (in het Engels) of  bij ervaringen

Hodgkin-hyperthermie

To: Dr. Bachrach, Centrum Hyperthermie Amsterdam

In march 2016, I noticed a little mass on my thorax. I thought it was nothing bad so I continued my life as it was. However, the mass was growing and growing so in May 2016, I decided to consult a doctor. I had 2 biopsies, lots of blood tests, MRI, petscans and end of June 2016, doctors eventually found out I had a Hodgkin Lymphoma stage II. I was 30 years old and I had cancer… This only word made my entire world collapse. Doctors give me two options: 6 months of chemotherapy or 4 months of chemotherapy + 2 months of radiation. I saw the devastations of treatments against cancer with some family members and, deep inside me, I knew chemotherapy and radiation were not good options for me. So my husband and I started to look for alternative treatments. I started with some radical changes in my diet : no more meat, no more sugar and no more dairy products. Then I fasted for 42 days (the Breuss’ cure), I lost 14 kilos but felt incredibly good and awake even if my body kind of betraded me. My mass, that was growing as I was eating sugar, started to shrink to become almost invisible on my thorax. This was encouraging even though I still had some lumps and a part of the mass deep inside my thorax. In september 2016, the petscan even showed a decreased in the SUV meaning the cancer was weakening. End of october 2016, I decided to start alternative treatments composed of lower doses of chemotherapy (in Germany) and hyperthermia in Amsterdam. During three months I went weekly in Germany and every two weeks in the Centrum Hyperthermie in Amsterdam (the day after I received chemotherapy). Each time, I received high dose vitamin C injections, local and total hyperthermia. Paired with a healthy lifestyle and low doses of chemotherapy, hyperthermia contributed to my healing without causing any side effects. I’m now 2 years cancer-free and I’m in the best shape of my life. Dr Bachrach and Michael have been incredible. Thanks to them for their kindness, their empathy, their professionalism and their good care. Even if it was a hard time in my life, coming to the clinic was always a pleasure and a good moment, I felt like a person considered in my entirety and not like a number. Thanks again!  A. from Belgium

Vertaling:

In maart 2016 zag ik een kleine massa op mijn borst. Ik dacht dat het niet erg was, dus vervolgde ik mijn leven zoals het was. Maar de massa groeide en groeide, dus in mei 2016 besloot ik een arts te raadplegen. Ik had 2 biopsieën, veel bloedtesten, MRI,  en eind juni 2016 kwamen doktoren er uiteindelijk achter dat ik een Hodgkin-lymfoom stadium II had. Ik was 30 jaar oud en ik had kanker … Door dit enige woord stortte mijn hele wereld in. Artsen geven me twee opties: 6 maanden chemotherapie of 4 maanden chemotherapie + 2 maanden bestraling. Ik zag de verwoestingen van behandelingen tegen kanker bij sommige familieleden en diep van binnen wist ik dat chemotherapie en bestraling voor mij geen goede opties waren. Dus gingen mijn man en ik op zoek naar alternatieve behandelingen. Ik ben begonnen met een aantal radicale veranderingen in mijn dieet: geen vlees meer, geen suiker meer en geen zuivelproducten meer. Daarna vastte ik 42 dagen (de kuur van Breuss), ik verloor 14 kilo maar voelde me ongelooflijk goed en wakker, zelfs als mijn lichaam me een beetje verraadde. Mijn massa, die groeide terwijl ik suiker at, begon te krimpen en werd bijna onzichtbaar op mijn borstkas. Dit was bemoedigend, ook al had ik nog steeds wat knobbels en een deel van de massa diep in mijn borstkas. In september 2016 vertoonde de petscan zelfs een afname in de SUV, wat betekent dat de kanker verzwakte. Eind oktober 2016 besloot ik om alternatieve behandelingen te starten die bestaan ​​uit lagere doses chemotherapie (in Duitsland) en hyperthermie in Amsterdam. Drie maanden lang ging ik wekelijks in Duitsland en elke twee weken in het Centrum Hyperthermie in Amsterdam (de dag nadat ik chemotherapie kreeg). Elke keer kreeg ik hoge doses vitamine C-injecties, lokale en totale hyperthermie. In combinatie met een gezonde levensstijl en lage doses chemotherapie, heeft hyperthermie bijgedragen aan mijn genezing zonder bijwerkingen te veroorzaken. Ik ben nu 2 jaar kankervrij en ik ben in de beste vorm van mijn leven. Dr. Bachrach en Michael waren ongelooflijk. Dank aan hen voor hun vriendelijkheid, hun empathie, hun professionaliteit en hun goede zorgen. Ook al was het een moeilijke tijd in mijn leven, naar de kliniek komen was altijd een plezier en een goed moment, ik voelde me als een persoon die in mijn geheel werd beschouwd en niet als een nummer. Nogmaals bedankt! A. uit België

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Wisselwerking Vitamine C en Hyperthermie

In 1995 werd er een onderzoek gepubliceerd over de werking vitamine C en hyperthermie. Nu, 25 jaar later, vinden we deze positieve berichten terug.

Lees verder

Hyperthermie: een warme belofte

Hyperthermie draagt niet alleen bij aan de overlevingskansen, maar ook aan de kwaliteit van leven voor de patiënt. Lees hier meer over het onderzoek.

Lees verder

Ervaring hyperthermie met lymfoom

Na kort onderzoek werd het al snel duidelijk dat het goed mis was, ik bleek een lymfoom in mijn darm te hebben ontwikkeld. Lees hier meneer zijn ervaring.

Lees verder

Het verhaal van… Evelien, borstkankerpatiënt

Evelien kreeg voor de tweede keer borstkanker. Ze koos ervoor haar behandeling te ondersteunen met hyperthermie. Lees hier meer.

Lees verder

‘Er wordt altijd met me meegedacht’

Voor de tweede keer werd haar leven compleet overhoop gegooid door kanker. Gezien de ernst was duidelijk dat chemo nodig was en een ondersteunende behandeling.

Lees verder

Kans tegen Kanker

Voor patiënten die de financiële middelen niet hebben om aanvullende behandelingen te ondergaan. Lees hier meer over kans tegen kanker.

Lees verder

Thermal Medicine

Dr. Jennifer Yu onderzoekt Glioma stamcellen bij de behandeling van hersentumoren. Zij komt erachter dat de combinatie tussen hypertherme en bestraling.

Lees verder

Vervolg van ervaring bij borstkanker

Hier is het vervolg te lezen van hyperthermie van ervaring bij borstkanker.

Lees verder

Wat kan hyperthermie betekenen bij behandeling kanker?

Tegen kanker bestaan verschillende behandelingen. Hyperthermie werkt hier ondersteunend bij. Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Toen ben ik het internet gaan afzoeken naar andere behandelingswijzen en ik vond “hyperthermie”. De uitleg voor mij was “common sense” die is heel aanvaardbaar en logisch. De immunotherapie moet de kankercel zichtbaar maken voor het immuunsysteem en dat deed ze (in mijn geval toch) onvoldoende, het was zeker niet 100% efficiënt. Het was een soort rem op de groei van de kankercellen. Dus als hyperthermie de kankercel kan beschadigen en zichtbaar maken, zou dat zeker een hulp zijn voor de Kadcila. Voor mij absoluut het proberen waard.

- Mevrouw E.D.

Bij toeval zijn er (ruim 20 jaar na de diagnose borstkanker) uitzaaiingen ontdekt in heup en ruggenwervel. De tumormarkers zijn door de reguliere behandeling in het ziekenhuis gezakt naar +/- 40. Dit is 2 jaar stabiel gebleven maar daarna gingen de tumormarkers weer stijgen. Het overstappen op andere medicatie zorgde niet voor een daling, de tumormarkers bleven stijgen. Scan gehad, klein plekje op de long.

- Mevrouw W.Z.

In april 2021 voelde ik ineens een knobbeltje in mijn hals. Ik werd doorgestuurd naar het ziekenhuis en na scans, puncties en een klieruitname kreeg ik de diagnose Hodgkin. Na de schrik kwam de vraag: hoe wil ik mij laten behandelen? Regulier gaat dat met een chemokuur. Dat zag ik aanvankelijk niet zitten. Ik geloof in een natuurlijke manier van genezen en heb eerst de tijd genomen om bij allerlei alternatieven te informeren. Een aantal van deze artsen raadde mij toch chemotherapie aan, omdat Hodgkin daarmee te genezen is. Deze route ben ik uiteindelijk ingegaan mede door het gesprek met dr. Bachrach.

- Mevrouw N.A.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen de makkelijkste vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.