Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders

Ongeveer 1 op de 2 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met kanker, volgens recente cijfers. Kanker is een ernstige ziekte die wordt gekenmerkt door ongecontroleerde celgroei. Het kan worden veroorzaakt door genetische factoren, leefstijl keuzes en blootstelling aan schadelijke stoffen. Vroege detectie is belangrijk voor een succesvolle behandeling. De behandelopties variëren, afhankelijk van type en stadium van de kanker. Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan het verminderen van het risico op het krijgen van kanker. Onderzoek en behandelmethoden zijn voortdurend in ontwikkeling om de overlevingskansen te verbeteren. Bevolkingsonderzoek en/of regelmatig lichamelijk onderzoek vergroten de kans op vroege detectie en betere behandelresultaten. 

In de afgelopen jaren is de kans om kanker te krijgen toegenomen, terwijl de kans om eraan te overlijden gelijk is gebleven. Deze stijging is voornamelijk te wijten aan een verhoogde levensverwachting. Mannen leven gemiddeld zeven jaar langer, vrouwen drieënhalf jaar langer dan in 1990. Deze stijging in levensverwachting verhoogd statistisch gezien de kans om kanker te krijgen. Kanker ontstaat vaak op latere leeftijd. Van alle mensen die in 2023 de diagnose kanker kreeg was 80 procent ouder dan 60 jaar.

Het is belangrijk om bewust te zijn van de risicofactoren, preventie methoden en de beschikbare behandelingsopties als het gaat om kanker. 

Als u vragen heeft over het toepassen van hyperthermie bij een bepaalde vorm van kanker, aarzel dan niet om ze te stellen bij het Centrum Hyperthermie.

 Voor meer actuele cijfers kijkt u dan op: https://iknl.nl/nieuws/2023/kansopkanker

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor u

Hyperthermie bij Hoofd-Hals kanker

Bij hoofd-halskanker gaat het om kanker in het hoofd-halsgebied, oftewel de bovenste adem- en voedselweg boven het niveau van de sleutelbeenderen. De verschillende kankers die samen de groep hoofd-halskanker vormen, zijn zeldzaam. Ongeveer 3% van de gevallen van kanker bevindt zich in het hoofd-halsgebied. Lees er hier meer over op onze website

Lees verder

Hyperthermie bij Slokdarmkanker

Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld.
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.

Lees verder

Bezoek aan INMOA van M. Bachrach

Bezoek van M. Bachrach (praktijkhouder/manager Centrum Hyperthermie) aan INMOA Madrid op 29.12.2023. Tijdens dit bezoek een ontmoeting en gesprek met mw. dr. E. Arrojo (praktijkhouder en radiotherapeut-oncoloog).

Lees verder

Hyperthermie: ook bij ziekte van Lyme en sportblessures

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker, maar wist je dat het ook bij andere aandoeningen kan worden toegepast? Je leest het hier.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: immunotherapie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Hyperthermie: ook bij triple negatief borstkanker mogelijk?

Hyperthermie is een goede aanvullende therapie bij kanker. Ook bij triple negatief borstkanker kan hyperthermie een posotieve bijdrage leveren. Je leest het hier.

Lees verder

6 vragen over een aanvullende behandeling met hyperthermie

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

Het verhaal van… Peter, patiënt met endeldarmkanker

Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.

Lees verder

5 tips om met je kankerdiagnose om te gaan

Na je kankerdiagnose komt er ineens enorm veel op je af. Hoe ga je daarmee om? Speciaal voor jou 5 tips. Lees ze hier.

Lees verder

Ervaringen

In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…

- M.K.K.

Het is zondermeer aan te bevelen om uw kankerbehandeling te verbreden en dan is hyperthermie bij dit centrum zeer waardevol.

- H. van D.

Ik was daarom super blij dat Hyperthermie Centrum Amsterdam bleek te bestaan, en vooral ook dat ik ontzettend warm en met persoonlijke aandacht ontvangen werd. Het hele team is zo prettig, en heeft binnen de richtlijnen respect voor individuele behandelkeuzes.

- M. van H.

Heeft u vragen?

In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.