Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders
Ongeveer 1 op de 2 Nederlanders krijgt in hun leven te maken met kanker, volgens recente cijfers. Kanker is een ernstige ziekte die wordt gekenmerkt door ongecontroleerde celgroei. Het kan worden veroorzaakt door genetische factoren, leefstijl keuzes en blootstelling aan schadelijke stoffen. Vroege detectie is belangrijk voor een succesvolle behandeling. De behandelopties variëren, afhankelijk van type en stadium van de kanker. Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan het verminderen van het risico op het krijgen van kanker. Onderzoek en behandelmethoden zijn voortdurend in ontwikkeling om de overlevingskansen te verbeteren. Bevolkingsonderzoek en/of regelmatig lichamelijk onderzoek vergroten de kans op vroege detectie en betere behandelresultaten.
In de afgelopen jaren is de kans om kanker te krijgen toegenomen, terwijl de kans om eraan te overlijden gelijk is gebleven. Deze stijging is voornamelijk te wijten aan een verhoogde levensverwachting. Mannen leven gemiddeld zeven jaar langer, vrouwen drieënhalf jaar langer dan in 1990. Deze stijging in levensverwachting verhoogd statistisch gezien de kans om kanker te krijgen. Kanker ontstaat vaak op latere leeftijd. Van alle mensen die in 2023 de diagnose kanker kreeg was 80 procent ouder dan 60 jaar.
Oorzaken van kanker:
Genetische factoren: Sommige vormen van kanker kunnen genetisch bepaald zijn. Dit betekent dat de oorzaak van de ziekte in het erfelijk materiaal zit.
Leefstijlfactoren: Roken, overmatig alcoholgebruik, slechte voeding en gebrek aan lichaamsbeweging kunnen het risico op kanker verhogen.
Milieu- en beroepsblootstelling: Blootstelling aan bepaalde stoffen of chemicaliën (zoals asbest) op de werkplek kankerverwekkend zijn.
Vroege detectie
Vroege detectie van kanker kan cruciaal zijn voor succesvolle behandeling. Dit kan worden bereikt door regelmatige onderzoeken zoals mammografieën, colonscopieën en pap-uitstrijkjes, afhankelijk van het type kanker en de leeftijdsgroep.
Behandel opties:
De behandeling van kanker varieert afhankelijk van het type kanker, het stadium en de individuele gezondheid. Mogelijke behandelingen omvatten chirurgie, bestralingstherapie, chemotherapie, immunotherapie, nucleaire therapie, TTF, dendritische celtherapie en hyperthermie.
Levensstijl preventie:
Een gezonde levensstijl kan het risico op kanker verminderen. Dit omvat stoppen met roken, matig alcoholgebruik, het volgen van een uitgebalanceerd dieet met veel groenten en fruit, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van blootstelling aan schadelijke stoffen.
Ondersteuning en bewustwording:
Er zijn veel organisaties en gemeenschappen die zich inzetten voor de ondersteuning van kankerpatiënten en bewustwording van kanker. Deze organisaties bieden informatie, middelen en emotionele steun aan degenen die met kanker te maken hebben.
Onderzoek en vooruitgang:
Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar kanker om nieuwe behandelingen te ontwikkelen en de overlevingskansen te verbeteren. Zo is immuuntherapie als voorbeeld, de laatste decennia sterk ontwikkeld. Een ander voorbeeld zijn de doelgerichte therapieën, door deze ontwikkeling is het mogelijk om de behandeling met medicijnen dusdanig aan te passen op bijvoorbeeld een genetische afwijking van een tumorcel.
Het is belangrijk om bewust te zijn van de risicofactoren, preventie methoden en de beschikbare behandelingsopties als het gaat om kanker.
Als u vragen heeft over het toepassen van hyperthermie bij een bepaalde vorm van kanker, aarzel dan niet om ze te stellen bij het Centrum Hyperthermie.
Hyperthermie, in de medische context, verwijst naar het opzettelijk verhogen van de lichaamstemperatuur als behandelmethode voor kanker en andere ziekten. Het gebruik van warmte om ziekten te behandelen, waaronder kanker, gaat terug tot de oudheid, maar de moderne- en. systematische toepassing van hyperthermie in de geneeskunde begon in 20e eeuw.
Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld.
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.
Globaal gezien staat slokdarmkanker op nummer 8 van meest voorkomende soorten kanker.
Bij slokdarmkanker (ook bekend als oesofaguskanker of oesophaguscarcinoom) zit er een
kwaadaardige tumor in de slokdarm. De slokdarm is een orgaan tussen de keel en de maag. Als je
eten doorslikt, passeert het via de slokdarm naar de maag.
Jaarlijks wordt bij ongeveer 4000 Nederlanders de diagnose slokdarm-of maagkanker gesteld.
Bij bijna 3000 patiënten gaat het over slokdarmkanker of kanker in het overgangsgebied tussen slokdarm en maag.
Globaal gezien staat slokdarmkanker op nummer 8 van meest voorkomende soorten kanker.
Bij slokdarmkanker (ook bekend als oesofaguskanker of oesophaguscarcinoom) zit er een
kwaadaardige tumor in de slokdarm. De slokdarm is een orgaan tussen de keel en de maag. Als je
eten doorslikt, passeert het via de slokdarm naar de maag.
Onderzoek heeft aangetoond dat hyperthermie een waardevolle toevoeging kan zijn aan de behandeling van baarmoederhalskanker, vooral in combinatie met andere vormen van therapie zoals chemotherapie, bestraling en immunotherapie. Studies hebben de effectiviteit van hyperthermie bij baarmoederhalskanker bevestigd en laten zien dat het de resultaten van de behandeling kan verbeteren.
Oncotherm: Innovatieve Kankerbehandeling met Oncothermie
Oncotherm, opgericht in 1988 door Prof. Dr. András Szász, is gespecialiseerd in geavanceerde kankerbehandelingstechnologie. Hun voornaamste methode, gemoduleerde elektro-hyperthermie (mEHT®), verwarmt kwaadaardige cellen selectief met een gemoduleerd elektromagnetisch veld. Dit verhoogt de effectiviteit van chemotherapie en radiotherapie, terwijl bijwerkingen worden verminderd. Hierdoor verbetert de levenskwaliteit en overlevingskansen van patiënten.
Bij hoofd-halskanker gaat het om kanker in het hoofd-halsgebied, oftewel de bovenste adem- en voedselweg boven het niveau van de sleutelbeenderen. De verschillende kankers die samen de groep hoofd-halskanker vormen, zijn zeldzaam. Ongeveer 3% van de gevallen van kanker bevindt zich in het hoofd-halsgebied. Lees er hier meer over op onze website
Bezoek van M. Bachrach (praktijkhouder/manager Centrum Hyperthermie) aan INMOA Madrid op 29.12.2023. Tijdens dit bezoek een ontmoeting en gesprek met mw. dr. E. Arrojo (praktijkhouder en radiotherapeut-oncoloog).
Wanneer je graag in behandeling wilt in combinatie met hyperthermie, kan het zijn dat je je gehinderd voelt of bang bent dat je niet te behandelen bent. Lees hier of hyperthermie voor jou geschikt is.
Na 32 bestralingen en 2 operaties was jammer genoeg mijn plaveiselcelcarcinoom in de hals niet helemaal verdwenen daarom kreeg ik in juli 2022 immuuntherapie toegediend ik had gelezen over hyperthermie en wat mij aantrok was dat er gesproken werd over de combinatie immuntherapie/hyperthermie.
Ik ben daarom 1 jaar lang 2 maal per week van Rotterdam naar Amsterdam gereden voor de behandeling
- D.H. Plaveiselcelcarcinoom
Zo kwam ook het Centrum Hyperthermie voorbij. In die 2 a 3 weken van hele nare gesprekken was daar het gesprek met dr. Bachrach van Centrum Hyperthermie. Wat een verademing was dat. Eindelijk iets van hoop, vooruitzicht, geen prognose hoe lang ik nog zo leven enz. . Er is uitgebreid de tijd voor mij genomen om het allemaal zo goed mogelijk aan mij uit te leggen.
- M.S.
In de behandeling van uitgezaaide darmkanker (diverse operaties, Hipec spoeling, Chemotherapie), ervaar ik de wekelijkse Hypertherherapie met aanvullend intraveneus Vitamine C, als een niet belastende, energie opwekkende behandeling. Na een “mislukte” Chemo behandeling hebben we gekozen voor een non-toxic traject…
- M.K.K.
Heeft u vragen?
In een lastige periode in uw leven kunnen vragen als moeilijk ervaren worden. We hebben hiervoor veel gestelde vragen op een rijtje gezet.